Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου "αδειάζει" τον Βελόπουλο για τις "επιστολές του Ιησού"

Κυριάκος Βελόπουλος και Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος
Κυριάκος Βελόπουλος και Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος EUROKONISSI - YOUTUBE

"Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας" δήλωσε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.

Το πρωί της Κυριακής ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς η Μονή Βλατάδων στην οποία λειτουργεί είναι η μια από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στράφηκε δημόσια κατά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Συγκεκριμένα ο Επίσκοπος χωρίς να ακτονομάσει τον Βελόπουλο στον λόγο του, ουσιαστικά τον "φωτογράφισε" παίρνοντας δημόσια θέση για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού, τις οποίες ο εν λόγω πολιτικός πουλούσε μέχρι πρότινος στις τηλεοπτικές του εκπομπές.

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας» είπε. «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά», συνέχισε και φωτογραφίζοντας ευθέως τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε: «Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας», αναφέρει στην παρέμβαση του.

ADVERTISING

«Ο,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων» επεσήμανε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βελόπουλος, Ελληνική Λύση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βελόπουλος: Ποτέ δεν είπα ότι τα χειρόγραφα είναι του ίδιου του Ιησού - Όχι με αυτή τη ΝΔ

Βελόπουλος: Πού κατέγραψε μεγαλύτερα ποσοστά, από ποιους πήρε

Βελόπουλος: Οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε

Κυριάκος Βελόπουλος: Από τις επιστολές του Ιησού, στην πόρτα της Ευρωβουλής

SHARE:

24Media Network