Επιστολή Θεοδωράκη σε Κουτσούμπα: "Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής"

Μίκης Θεοδωράκης και Δημήτρης Κουτσούμπας
Μίκης Θεοδωράκης και Δημήτρης Κουτσούμπας EUROKINISSI

"Να επιληφθείς προσωπικά ώστε να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων", ζητά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στην τελευταία του επιστολή ο Μίκης Θεοδωράκης

"Τώρα, στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ'το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα "Μεγάλα Μεγέθη", ανέφερε σε επιστολή του προς τον ΓΓ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος δημιουργός, στην επιστολή του με ημερομηνία 5.10.2020, αναφέρει ότι τα "πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ" και υπογραμμίζει:

ADVERTISING

" Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής".

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ζητά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί προσωπικά ώστε να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία του αλλά και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Δημήτρη Κουτσούμπα

“Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.”

Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”.

Page: /

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας
SHARE:

24Media Network