Επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων από τη φωτιά στο Μάτι βλέπει η ΝΔ

Επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων από τη φωτιά στο Μάτι βλέπει η ΝΔ
Τη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Eurokinissi

Η σταθερή υπενθύμιση της εκατόμβης των νεκρών κεντρικό στοιχείο της γαλάζιας επικοινωνιακής στρατηγικής.

Επιλογή της ΝΔ είναι να υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία την πολύνεκρη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και ουσιαστικά να τη μετατρέψει σε φόντο της πολιτικής ζωής της χώρας και σε καμβά πάνω στον οποίο οικοδομεί την αντιπολιτευτική της τακτική. Μάλιστα η εκατόμβη των νεκρών οδηγεί και σε δεύτερες σκέψεις το Μοσχάτο σχετικά με το χρόνο των εκλογών. Μέχρι τώρα τα γαλάζια στελέχη είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξαντλήσει την τετραετία και θα πάει σε εκλογές το 2019. Ωστόσο τώρα δεν φαίνεται να έχουν την ίδια βεβαιότητα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σημειώνοντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι «μέχρι πρότινος εκτιμούσα ο΄τι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τα όποια προβλήματα που έει επιφέρει η πολιτική της στη χώρα θα επιχειρούσε να γαντζωθεί κατά το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία και ότι οι εκλογές θα διεξάγονταν το 2019. Μετά τα όσα συνέβησαν όμως, την κατακραυγή και τη συνειδητοποίηση από την κοινή γνώμη της πλήρους διαχειριστικής ανεπάρκειας, δεν γνωρίζω αν και πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα άλλα στελέχη της ΝΔ σε κάθε τους παρέμβαση και για οποιοδήποτε ζήτημα φροντίζουν να συνδέουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα τεκταινόμενα με τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. «Η κυβέρνηση παραδόθηκε στα Σκόπια και κάηκε στο Μάτι» τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης («Παραπολιτικά») ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα» συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί, να απαλλαγεί από το στίγμα μιας εκατόμβης νεκρών με καρατομήσεις εκείνων που έψαχναν και δεν έβρισκαν λάθη».

Ακόμα και στο ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή την επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση του γιου του Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «πετά λάσπες ακόμη και πάνω από τις στάχτες». Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχολιάσει τη μεταγωγή Κουφοντίνα λέγοντας ότι έγινε «στα μουλωχτά» και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει την ώρα «που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα