Επίθεση σε Γεννηματά – Θεοδωράκη για τη συμφωνία διατήρησης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων

Επίθεση σε Γεννηματά – Θεοδωράκη για τη συμφωνία διατήρησης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ειδική εκδήλωση για τα μέλη της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Σε σύγκρουση οδήγησε τους υποψηφίους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς η "μυστική συμφωνία" ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για την διατήρηση δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, που βέβαια κάθε άλλο παρά μυστική ήταν

Νέα εστία έντασης στην εύφλεκτη πολιτική γειτονιά της Κεντροαριστεράς άναψε η αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη και η επιβεβαίωση δια στόματος Φώφης Γεννηματά στο προχθεσινό debate, για διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, μία της ΔΗΣΥ και μία του Ποταμιού, μετά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για “κάτω από το τραπέζι” συμφωνία των δύο κοινοβουλευτικών αρχηγών. Η υπόθεση αυτή όμως δεν μοιάζει να έχει δράκο, αφού η συγκεκριμένη απόφαση είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό.

Το News247 είχε αναδείξει το θέμα, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση συγχώνευσης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων δεν θα προχωρήσει για μια σειρά από προνόμια που θα χαθούν και για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής, αλλά θα συνεργάζονται στενά έτσι ώστε να έχουν ενιαία γραμμή στις τοποθετήσεις τους. Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ ήρθε με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Ραδιόφωνο 24/7, όταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού υπεραμύνθηκε της διατήρησης των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, αναλύοντας το σκεπτικό αυτής της απόφασης.

Με βάση τα παραπάνω, οι φωνές των συνυποψηφίων τους έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, που βλέπουν μια προσπάθεια δημιουργίας έντασης και σύγκρουσης από το πουθενά. Μάλιστα, εκτιμούν ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι “χάρη προς τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, την οποία και προφανώς δεν θα κάνουμε”, πετώντας με αυτό τον τρόπο το γάντι πίσω στους κυρίους Καμίνη, Ανδρουλάκη, Ραγκούση και Μανιάτη, που συνέχισαν και χθες το αντάρτικο, κάνοντας λόγο για μυστική συμφωνία ανάμεσα στους δύο.

“Είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσει συλλογικά η νέα ηγεσία και δεν επιτρέπεται αυτή την απόφαση να την προκαταλαμβάνει κανείς. Και οι δύο περιφρόνησαν τη διαδικασία”, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Το ζήτημα της πολυγλωσσίας επικαλέστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είπε ότι “Εάν δεν υπάρχει ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο νέο φορέα επισημαίνοντας πως δεν θέλει να είναι στην ηγεσία ενός φορέα που θα δίνει μια εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ”. Για σημείο εσωκομματικού διχασμού μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ την άποψη ότι “η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας” εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα