Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη: Πέταξαν μπογιές στην πόρτα και τους τοίχους

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη: Πέταξαν μπογιές στην πόρτα και τους τοίχους

Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος

Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Βουλευτών του κόμματος στην Ξάνθη πραγματοποίησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες το βράδυ της Παρασκευής.

Άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πόρτα αλλά και τους τοίχους των γραφείων, καθώς και χαρτάκια με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει.

Τα γραφεία βρίσκονται στον 3ο όροφο οικοδομής στην Στοά Νούση, στο κέντρο της Ξάνθης, ενώ σε αυτά στεγάζεται τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος όσο και οι 2 Βουλευτές του Νομού, ήτοι οι Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Στάθης Γιαννακίδης.

Η επίθεση έγινε αντιληπτή το πρωί του Σαββάτου, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Αντίδραση από την Νομαρχιακή

“Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καταδεικνύει τον τρόμο και τον φόβο αυτών που έχουν να χάσουν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους καναλάρχες  και μεγαλοεργολάβους που σφετερίστηκαν τον δημόσιο πλούτο” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. τονίζοντας πως “οι δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας είναι προϊόν διαπλοκής και διαφθοράς 40 χρόνων.  Σήμερα όμως τελειώνει το πάρτυ. Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στις άδειες των συχνοτήτων και καλούνται να πληρώσουν τα μεγάλα κανάλια. Ανοίγουν οι λίστες των φοροφυγάδων, πληρώνουν και μπαίνουν φυλακή οι «έντιμοι επιχειρηματίες», που τόσα χρόνια είχαν την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας, ανοίγουν οι φάκελοι των συνεταιριστικών και της ΑΤΕ”.

Στην ίδια ανακοίνωση που εκδόθηκε για την επίθεση επισημαίνεται παράλληλα πως “η συμφωνία που υπογράφηκε είναι επώδυνη, αφόρητη, ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνείδησής μας. Υπήρχε εναλλακτική επιλογή ή άλλος δρόμος; Ναι, το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή η συμφωνημένη χρεοκοπία, με έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, που θα συνοδευόταν από μνημόνιο ανθρωπιστικής βοήθειας και λιτότητα εντός δραχμής πλέον, με τις καταθέσεις όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό, να εξαϋλώνονται.  Στη ζωή πάντα υπάρχει το μείζον και το έλασσον. Η κακή αυτή συμφωνία όμως μας δίνει κάποια βασικά εργαλεία. Όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ως συμφωνία τριετούς διάρκειας, μας δίνει χρόνο και χώρο”.

“Η Ν.Ε. δεν τρομοκρατείται”

“Μας δίνει τη δυνατότητα: α) να κατανείμουμε τα βάρη με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο (ισοδύναμα), β) να προχωρήσουμε στο ξήλωμα της εγχώριας διαπλοκής, γ) να ανασυνταχθούμε και να αντεπιτεθούμε από καλύτερες θέσεις και συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε αυτή, ούτε τα στελέχη της.

Αντιθέτως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το λαό της Ξάνθης, τον οποίο καλούμε σε κινηματική εγρήγορση για να φράξουμε οριστικά το δρόμο στη χυδαιότητα, την αυθαιρεσία, τις παρανομίες, τη συκοφαντία και την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών” καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: thrakitoday

SHARE:

24Media Network