Επιτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στη Β. Μακεδονία, τονίζει ο Πάιατ

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ
Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ -

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι το ταξίδι του αποτελεί ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των λαών της.

 Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια αποτελεί ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των λαών της, σημείωσε ο κ. Πάιατ. 

Αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις εξαγωγές και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα κόμβο για όλη την Ανατολική Μεσόγειο για το εμπόριο, τις υποδομές και την ενέργεια.

ADVERTISING

Τέλος μίλησε για τις συνεργασίες που προωθεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για να ενισχυθεί η θέση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και των διεθνών συνεργασιών με έμφαση στην ενέργεια τις τηλεπικοινωνίες και την αγροδιατροφή.

Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών μαζί με τις διμερείς επενδύσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι σε καλό κλίμα και το εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται και είναι ισορροπημένο, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζέφρι Πάιατ, ΗΠΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας από Βόρεια Μακεδονία: "Κάνουμε πράξη την ιστορική και πατριωτική μας ευθύνη"

Γιοχάνες Χαν: "Τα σκληρά καρύδια μπορούν να σπάσουν από το θάρρος και το όραμα Τσίπρα - Ζάεφ"

Ενέργεια, άμυνα και επιχειρήσεις στο επίκεντρο των συμφωνιών που υπέγραψαν Τσίπρας - Ζάεφ

24Media Network