Επιβεβαίωθηκε το ανέκδοτο του Τσίπρα με τις 3 επιστολές, από τον Μητσοτάκη

Επιβεβαίωθηκε το ανέκδοτο του Τσίπρα με τις 3 επιστολές, από τον Μητσοτάκη
Από την χθεσινή αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός "κρέμασε" τους υπουργούς του που έλεγαν το 2018 ότι είναι λάθος η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, «αύριο» θα «κρεμάσει»τον Τσιόδρα για τους χειρισμούς στην πανδημία, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτική για τον τρόπο που πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την χθεσινή παρουσία του στην Βουλή. Αιτία οι αποστάσεις που πήρε από κορυφαία στελέχη του κόμματός του που το 2018 τάσσονταν κατά της επέκτασης των 12 μιλίων στο Ιόνιο, όταν το πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθές από 284 βουλευτές.. Η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έκρυψαν την εντύπωση που τους προκάλεσε η …άνεση με την οποία ο πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε από τις δηλώσεις βουλευτών και υπουργών του αντι να αναλάβει την ευθύνη γι αυτές ώς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έλειψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτήθηκαν αν αυτό θα επαναληφθεί και στο άμεσο μέλλον με την πανδημία. Έτσι ώστε εφόσον διαπιστώθούν λάθη διαχείρισης, το βάρος να φορτωθεί σε άλλους, αναφέροντας ονομαστικά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρήθηκε ώς επιβεβαίωση του ανεκδότου που είπε στην Βουλή πρίν από περίπου δύο μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας.

Επανήλθε στην επικαιρότητα το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές που βρίσκει στο συρτάρι του κάθε πρωθυπουργός Eurokinissi


Το ανέκδοτο

Το ανέκδοτο που είχε παραθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική αντιπαράθεση που είχε με τον Κυριάκο Μητοτάκη στις 25 Νοέμβρίου είχε ως εξής: «Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος του αφήνει τρεις επιστολές. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή ανοίγει την πρώτη που γράφει “ρίξ’ τα στον προηγούμενο”. Στη δεύτερη επιστολή “ρίξ’ τα στον υπουργό”. Στην τρίτη επιστολή “ετοίμασε τις δικές σου”».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είστε στο στάδιο “φταίνε οι προηγούμενοι για όλα”. Οσονούπω έρχεται ο ανασχηματισμός, θα τα φορτώσετε σε κάποιους υπουργούς σας, είναι βέβαιο».

Με δεδομένο ότι ο ανασχηματισμός έγινε στις 4 Ιανουαρίου, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει ήδη να «φορτώνει» λάθη στους υπουργούς και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η συζήτηση στην Βουλή

Θυμίζουμε ότι χθες κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι βουλευτές του κόμματος αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ που το 2018 είχαν ταχθεί αντίθετα στην προοπτική της επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο. Ανάμεσα τους κατέγραψαν τον νυν υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο -που είχε δηλώσει αντίθετος στην επέκταση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής – αλλά ακόμη και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην Βουλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν οτι "κρέμασε" υπουργούς και βουλευτές της Ν.Δ Eurokinissi

Απαντώντας σε αυτή την κριτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του: «Είναι αλήθεια ότι το 2018, πριν από δύο χρόνια, υπήρχαν και στη Νέα Δημοκρατία απόψεις, σκέψεις κατά το πόσο αυτή η επέκταση σε εκείνη τη χρονική συγκυρία –αναφέρομαι σε μία επέκταση χωρικών υδάτων, η οποία θα γινόταν πριν από την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης- θα ήταν ωφέλιμη. Προσωπικά, δεν είδα να ανασύρατε κάποια δικιά μου δήλωση για το θέμα, γιατί εγώ προσωπικά για το θέμα αυτό δεν είχα τοποθετηθεί, επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητά του».

Επίσης αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών όπου συμμετείχε ο Αντώνη Σαμαράς και πολλά άλλα στελέχη της Ν.Δ πως «πράγματι είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως σε αυτές να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα που εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «μας κάνετε τον αθώο του αίματος. Εκτός αν για όλα ισχύει το «Δεν τα είπα εγώ. Τα είπαν τα στελέχη μας και εγώ είμαι εκτός κάδρου».

Σήμερα τον Κουμουτσάκο, αύριο τον Τσίοδρα ;

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για κάτι συγκυριακό. Αντίθετα αποτελεί για τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μην επιβαρύνεται τις ευθύνες που έχει ώς πρωθυπουργός από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που κατά καιρούς γίνονται. Αντιθέτως να τις μεταβιβάζει σε στελέχη ακόμη και συνεργάτες του.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν οι εκτιμήσεις ότι αυτό που έκανε «χθες» με τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής ο Κ.Μητσοτάκης, αύριο θα το κάνει με τα ζητήματα της πανδημίας Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς τοποθετούμενος στην Βουλή ήταν πολύ συγκεκριμένος αναφέροντας το όνομα του Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής «δεν περιποιεί τιμή σ’ ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, με το μέγεθός του και τον ρόλο που διεκδικεί να παίξει, να έχει έναν Αρχηγό, ο οποίος να λέει: «Δεν το είπα εγώ. Το είπε ο Κουμουτσάκος». Αυτό δεν είναι σοβαρό. Και είναι πολύ κακή παρακαταθήκη για το πώς λειτουργεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Διότι αύριο, μεθαύριο, μπορεί να ανέβει σε αυτό το Βήμα, να έχουμε αρνητικές εξελίξεις σε άλλα πεδία και να μας πει: «Δεν το έκανα εγώ. Μου τα έλεγε ο Τσιόδρας». Συνεννοούμαστε νομίζω».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα