Έρχεται καταδίκη Ελλάδας για το Σκοπιανό

Έρχεται καταδίκη Ελλάδας για το Σκοπιανό

Καταδικαστική προβλέπεται ότι θα είναι για την Ελλάδα η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με το μπλόκο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Προσπάθεια της ΠΓΔΜ να αποτρέψει μελλοντικό βέτο

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων θα είναι καταδικαστική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", η απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί σε 8 ημέρες, αποδέχεται ότι η Ελλάδα το 2008 παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με το να προειδοποιήσει ότι θα ασκούσε βέτο εάν το ΝΑΤΟ δεχόταν ένταξη των Σκοπίων.

Σχετικές προειδοποιητικές δηλώσεις είχαν κάνει ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά τελικώς η Ελλάδα δεν χρειάστηκε να το πράξει.

Το Διεθνές Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", δεν αποδέχεται το αίτημα των Σκοπίων να καταδικάσει προκαταβολικά την Ελλάδα εάν ασκήσει βέτο σε ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό.

Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον.

SHARE:

24Media Network