Έρευνα aboutpeople: Γιατί ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε;

Διαβάζεται σε 2'
Έρευνα aboutpeople: Γιατί ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε;
INTIME

H μετεκλογική έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7 παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αναλυτικά τα ευρήματα:

Oι ερωτώμενοι στη μετεκλογική έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7 κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια “αναπάντεχη ερώτηση: Αν τις τελευταίες 2 εβδομάδες ασχολήθηκαν περισσότερο με τις ευρωεκλογές ή με τα πρόσφατα μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Το 39,7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ασχολήθηκε περισσότερο με τις ευρωεκλογές, ενώ το 36,3% με τα αθλητικά γεγονότα. Ειδικά στους άνδρες τα αποτελέσματα είναι: 36% ευρωεκλογές – 49,9% αθλητικά γεγονότα.

Τρεις στους δέκα ερωτώμενους απάντησαν ότι αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν τον τελευταίο μήνα.

Η ικανοποίηση από τον διάλογο μεταξύ των κομμάτων κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ικανοποίησε τους 9 στους 10 ερωτώμενους.

Το 54,2% δήλωσε ότι έκανε την επιλογή του λιγότερου κακού κόμματος, ενώ το 39,4% έκανε θετική επιλογή, ψηφίζοντας κάποιο κόμμα γιατί θεώρησε ότι είναι το καλύτερο. Σημειώνουμε ότι τα αντίστοιχα ποσοστά στις εκλογές του 2023 ήταν 49,1% – 48,2%.

Με το μυαλό στην κυρίως στην Ελλάδα ψήφισε το 58,4%, ενώ με το μυαλό κυρίως στην Ευρώπη ψήφισε το 38,6%

3 στους 10 ερωτώμενους δήλωσαν ότι το κόμμα που επέλεξαν χθες, δεν το είχαν ξαναψηφίσει στο παρελθόν

Στην ερώτηση για τους λόγους που ο καθένας και η καθεμία ψήφισαν το κάθε κόμμα (μέχρι 2 επιλογές), 40,5% δηλώνει ότι έκανε την επιλογή του βάση των θέσεων του κόμματος, 28,3% για να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, 28% γιατί έχει τον καλύτερο ηγέτη, 23,6% γιατί έχει τους καλύτερους υποψηφίους, 15,6% γιατί ψηφίζει πάντα το ίδιο κόμμα και 9% για να στείλει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα διενεργήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και συμμετείχαν 1002 άτομα.

Τα ερωτήματα της έρευνας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ολόκληρη την έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_EUROELLECTIONS_june24 (1)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα