Ερυθρός Σταύρος: Καταγγελίες για “ξήλωμα” προϊσταμένου προς όφελος “γαλάζιου” εκλεκτού

Ερυθρός Σταύρος: Καταγγελίες για “ξήλωμα” προϊσταμένου προς όφελος “γαλάζιου” εκλεκτού

Παρέμβαση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ερυθρό Σταυρό προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι "ξηλώθηκε" προϊστάμενος για πολιτικούς λόγους.

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η απομάκρυνση ενός ακόμα Προϊσταμένου στον Ερυθρό Σταυρό εν μέσω καταγγελιών για «κομματικά κριτήρια» και η αντικατάστασή του από εκλεκτό της διοίκησης με λιγότερα προσόντα.

Από το Σωματείο Εργαζομένων, κάνουν λόγο για «πογκρόμ διώξεων και καθαιρέσεων σε όσους δεν είναι αρεστοί» και καταγγέλλουν πως «κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου, η Κομματική Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. προχώρησε σε μια ακόμη σαφώς παράνομη απόφαση καθαίρεσης Προϊστάμενου, εξυπηρετώντας και υπακούοντας στα κελεύσματα του γνωστού μηχανισμού που συνδιοικεί το Νοσοκομείο τα χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ».

Ειδικότερα, καταγγέλλουν πως λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Σωματείου καθαιρέθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής, «ο οποίος είναι ΠΕ Πληροφορικής και κατέχει νόμιμα τη θέση του, για να τοποθετηθεί παράνομα ο αρεστός Διοίκησης και μηχανισμού, ο οποίος είναι ΤΕ Πληροφορικής κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου και νομιμότητας», ενώ αφήνουν αιχμές για εκπαραθύρωσή του επειδή είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκε στο ΔΣ του Σωματείου «ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα Διοίκησης και Κυβέρνησης».

Το θέμα απασχόλησε και την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την Παρασκευή υπό τον Γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό και άλλα στελέχη. Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος στην Διοικήτρια του νοσοκομείου κα Ελπινίκη Ταβιανάτου, έκανε λόγο για «εντολή να καθαιρούνται εργαζόμενοι με βάση κομματικά κριτήρια», επικαλούμενος τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων κατά την διάρκεια της περιοδείας.

Οι τόνοι, όπως έγινε γνωστό, ανέβηκαν όταν η Διοικήτρια επέμενε, κάνοντας λόγο για δικαίωμά της να αποφασίζει για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με τον γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «προγραφές» και «διώξεις αντιφρονούντων» και με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να σημειώνουν πως για τις πρακτικές αυτές και την παράνομη καθαίρεση του Προϊσταμένους Πληροφορικής θα κληθεί να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το περιστατικό θέση πήρε και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με παρέμβασή του στο Twitter, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στα πεπραγμένα της Διοίκησης και χωρίς να τοποθετηθεί για το θέμα της απομάκρυνσης εργαζομένου: «Αυτονόητη δράση της αντιπολίτευσης είναι οι επισκέψεις σε νοσοκομεία. Η σημερινή συμπεριφορά ωστόσο κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη διοικήτρια του Ερ. Σταύρου υπήρξε αλαζονική και απειλητική. Τέτοιες συμπεριφορές και λογικές «θα λογαριαστούμε» είναι κατακριτέες και μη ανεκτές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα