Ερντογάν σε Τσίπρα: "Συμφωνώ να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο"

O Aλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντηση τους
O Aλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντηση τους EUROKINISSI

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα ΜΟΕ και τη μείωση της έντασης. Οι υπουργοί Εξωτερικών αναλαμβάνουν το διάλογο για το Κυπριακό και τις διερευνητικές εντολές.

Η δίωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν υπήρξε ίσως η πιο δύσκολη συνάντηση των δυο ανδρών, καθώς στο μείζον θέμα της απελευθέρωσης των δυο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Τούρκος Πρόεδρος απαντούσε με το αίτημα της έκδοσης στην Άγκυρα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Στη συνάντηση όμως υπήρξαν και σημεία που έδειξαν ότι δεν έχουν κοπεί πλήρως οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών.

Το κυριότερο σημείο σύμπτωσης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Νews 24/7, υπήρξε το Κυπριακό και η ανάγκη διαλόγου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρξουν σημεία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση του προβλήματος.

ADVERTISING

Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέλαβαν την ευθύνη του διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τις συζητήσεις για τις διερευνητικές εντολές και όπως αποκάλυψε το news24/7 θα συναντηθούν για τα θέματα αυτά τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημεία σύμπτωσης όμως υπήρξαν και για την ένταση στο Αιγαίο, θέμα που έθεσε στο τραπέζι ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν πίνακα με την πορεία των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

«Συμφωνώ να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα και –όπως επιμένουν οι διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7- οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα αναλάβουν την ευθύνη για την μείωση της έντασης στην περιοχή και την οικοδόμηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Ερντογάν, Αιγαίο, Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαράδεκτα παζάρια Ερντογάν

Τσίπρας: Δεν ήταν εύκολη η συνάντηση με Ερντογάν. Ζήτησα επιτακτικά την επιστροφή των δύο

SHARE:

24Media Network