Ερώτηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του κατηγορούμενου για εκβιασμό Μουσσά με την Σαββαΐδου

Ερώτηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του κατηγορούμενου για εκβιασμό Μουσσά με την Σαββαΐδου

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης απηύθυναν δεκαπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις σχέσεις της τέως Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων με τον κατηγορούμενο για εκβιασμό σε βάρος της ΕΥΔΑΠ

"Ερωτήματα γεννούν οι σχέσεις της τέως Γεν. Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου με τον κατηγορούμενο για τον εκβιασμό σε βάρος της ΕΥΔΑΠ Τάκη Μουσσά", όπως αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, δεκαπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Μεγάλα ερωτήματα για τα «έργα και τις ημέρες» του κατηγορούμενου για τον εκβιασμό σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, Τάκη Μουσσά και συγκεκριμένα για την προνομιακή σχέση του με το επιτελείο της τέως Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, προκύπτουν από στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή 22 Μαΐου. 

Πρόκειται για λεπτομέρειες από το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης πριν περίπου ένα μήνα, και βάσει του οποίου ο Τάκης Μουσσάς εκτελούσε χρέη προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων / υφισταμένων του έπαιζε ρόλο κλειδί στην επικοινωνιακή πολιτική της ΓΓΔΕ.

Παρά το γεγονός ότι στο εν λόγω πόρισμα δεν προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, εντούτοις ερωτηματικά προκαλεί η αδιαφάνεια της σχέσης που είχε ο Τάκης Μουσσάς με την ΓΓΔΕ και σε τελική ανάλυση με την ίδια την Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς ο πρώτος δεν είχε σύμβαση εργασίας και ποτέ δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε. Την ίδια ώρα, αρνητική εντύπωση προκαλούν οι αντικρουόμενες εκδοχές αμφοτέρων, για τα καθήκοντα και τις ευθύνες που είχε αναλάβει ο πρώτος όσο βρισκόταν σε αυτή την «περίεργη» σχέση συνεργασίας.

Επειδή η ΓΓΔΕ έχει κομβικό ρόλο στην οικονομική και δη τη φορολογική πολιτική της χώρας

Επειδή η ανεξαρτησία στη δράση της μπορεί να επιφέρει σε ακραίες περιπτώσεις, καταστάσεις αδιαφάνειας ως προς τους στόχους, τα μέσα και τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν από τη ΓΓΔΕ".

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Υπάρχουν άλλες υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η Κατερίνα Σαββαΐδου, στο πλαίσιο της θητείας της στη ΓΓΔΕ; Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες και ποια τα αποτελέσματα αυτών;

2) Ποια μέτρα θα λάβουν για την προάσπιση των δημόσιων οικονομικών, ώστε τέτοια φαινόμενα διαπλοκής να λάβουν τέλος;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

Καραγιαννίδης Χρήστος

Ακριώτης Γιώργος

Γιαννακίδης Στάθης

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καββαδία Αννέτα

Λιβανίου Ζωή

Μορφίδης Κώστας

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Παπαδόπουλος Νίκος

Παπανάτσιου Κατερίνα

Πρατσόλης Τάσος

Ρίζος Δημήτρης

Ριζούλης Ανδρέας

Σταματάκη Ελένη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαξίμου κατά ΝΔ για σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών - Αγωγή κατά της Γεροβασίλη από Κουμουτσάκο

SHARE:

24Media Network