Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων από 54 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων από 54 βουλευτές της ΝΔ
Στιγμιότυπο από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Οι 54 βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για «υπέρμετρη καθυστέρηση που υπερβαίνει και τα τρία και τέσσερα έτη» και για «χιλιάδες άλλους συνταξιούχους που λαμβάνουν μόνο την προσωρινή σύνταξη» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει αποτύχει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έθεσε».

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων κατέθεσαν 54 βουλευτές της ΝΔ προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι οι δικαιούχοι «αισθάνονται ότι η κυβέρνηση τους εξαπατά κατ’ εξακολούθηση, λέγοντας ψέματα και έχοντας αποτύχει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έθεσε». 

Οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για «υπέρμετρη καθυστέρηση που υπερβαίνει και τα τρία και τέσσερα έτη» την ώρα που «χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μόνο την προσωρινή σύνταξη». Οι 54 βουλευτές επικαλούνται τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος» που δείχνουν «σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων για τα πρώην ταμεία του Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και το ΕΤΕΑΕΠ». Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «εσκεμμένα δίνει μια εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, την ώρα που επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης» κι ότι το υπουργείο Εργασίας «εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων, καθώς δεν προσμετρά εκείνες τις αιτήσεις που μπαίνουν στο αρχείο λόγω μη συμπλήρωσης φακέλου». 

Οι 54 βουλευτές ζητούν από την Έφη Αχτσιόγλου στοιχεία για το σύνολο των ασφαλισμένων που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη και το χρονικό διάστημα που λαμβάνουν την σύνταξη αυτή. Επίσης ζητούν στοιχεία για εκκρεμείς συντάξεις συνταξιοδότησης κι εφάπαξ και για τον μέσο χρόνο αναμονής των ασφαλισμένων. Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν ακόμα αν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση «να επαναφέρει και να αξιοποιήσει» το σύστημα «Άτλας» για το ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα