Ερρίκος Ντινάν και υπουργική απόφαση Βορίδη στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής

Ερρίκος Ντινάν και υπουργική απόφαση Βορίδη στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσουν κλήση του πρώην προέδρου του Ντινάν, Ανδρέα Μαρτίνη και εξέταση υπουργικής απόφασης Βορίδη που σχετίζεται με υπερτιμολογήσεις αρθροσκοπήσεων

Με την δικογραφία του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντινάν» αλλά και με την υπόθεση υπερτιμολόγησης αρθροσκοπήσεων κατόπιν υπουργικής απόφασης Βορίδη υψώνεται σήμερα στις 12:00 η αυλαία των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να καταθέσει στην Εξεταστική ο προφυλακισθείς πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέας Μαρτίνης. Ο κ. Μαρτίνης αναμένεται να ερωτηθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας για το αν ζημιώθηκε ή όχι το Ελληνικό Δημόσιο από την πώληση του νοσοκομείου επί της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά καθώς και για τη διαφάνεια των χειρισμών του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται αποφασισμένοι να θέσουν επί τάπητος στην Εξεταστική την υπόθεση παράνομης υπερτιμολόγησης αρθροσκοπήσεων επί υπουργίας του κ. Βορίδη. Το ζήτημα αφορά υπουργική απόφαση του 2014  η οποία - σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - έδωσε τη δυνατότητα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο να πραγματοποιεί αρθροσκοπήσεις αντί ποσού 1.500 ευρώ.

Ο κ. Βορίδης κάνει πάντως λόγο για "σκανδαλολογία" από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βορίδης: Σκάνδαλο το Ντινάν, αλλά δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά

Ξανθός: Το πάρτι στην Υγεία έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Εξελέγη το προεδρείο της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα της Υγείας

SHARE:

24Media Network