Έρχονται και τα άλλα “προνόμια” για εμβολιασμένους – Η μάχη με τη μετάλλαξη Δέλτα και οι μάσκες

Έρχονται και τα άλλα “προνόμια” για εμβολιασμένους – Η μάχη με τη μετάλλαξη Δέλτα και οι μάσκες
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Eurokinissi

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε νέες ανακοινώσεις κινήτρων για εμβολιασμό μετά την “κάρτα ελευθερίας” για τους 18- 25, ενώ καλεί την αντιπολίτευση να στηρίξει τον εμβολιασμό των νέων και αντικρούει την κριτική για προεκλογικό μέτρο και παροχολογία

Μετά την “κάρτα ελευθερίας” ως κίνητρο εμβολιασμού για τους 18- 25 ετών, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και δέσμη “προνομίων” ή διευκολύνσεων για το σύνολο του πληθυσμού, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη έκανε λόγο για “ένα πλαίσιο κανόνων που θα αφορά ελεγχόμενες δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπου θα δίνονται μεγαλύτερες διευκολύνσεις και δυνατότητες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, να κινηθούν, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού.” Απέρριψε την ανησυχία για πολίτες δύο ταχυτήτων και τόνισε ότι: “Το μήνυμα είναι: ‘εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε’.”

Απέρριψε όμως επίσης και την κριτική που ασκείται ήδη για την “κάρτα ελευθερίας” εξ αριστερών για προεκλογικό μέτρο, που έχει να κάνει και με την όχι και τόσο καλή εικόνα της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά και εκ δεξιών για κρατικισμό και παροχολογία.

“Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο και το σκεπτικό. Είναι μία επιβράβευση προς τους νέους που υπέστησαν περιοριστικά μέτρα και έβαλαν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή, την εκπαίδευση και τους φίλους τους στον πάγο. Είναι μία ομάδα που επλήγη ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα και μία ομάδα με έντονη κινητικότητα”, επισήμανε και κάλεσε όσους διαφωνούν “να μας πουν εάν καλούν τους νέους να μην εμβολιστούν και να μην πάρουν τα χρήματα και να μην ενισχύσουν τις δραστηριότητες του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η κ. Πελώνη άφησε να εννοηθεί ότι τα κίνητρα για τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν θα είναι αντίστοιχης μορφής, αλλά θα έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση μετακινήσεων και την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν θέλησε όμως να προκαταλάβει τα μέτρα, ενώ στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά μέτρα προστασίας και για τους πλήρως εμβολιασμένους, παρέπεμψε στις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και πως εξαίρεση υπάρχει μόνο για τους ανοιχτούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός και επομένως η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα