Ες αύριον τα σπουδαία για Novartis με δύο απόψεις στη ΝΔ

Ες αύριον τα σπουδαία για Novartis με δύο απόψεις στη ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δέχθηκε ομοβροντία ερωτήσεων στο briefing αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί επαναλαμβάνοντας ότι είναι θέμα της Βουλής και η κυβερνητική πλειοψηφία θα αποφασίσει αύριο. Τι είπε η Μπακογιάννη και τι λένε οι σαμαρικοί.

Λεπτές ισορροπίες αμηχανίας από την κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis, καθώς οι μεν σαμαρικοί πιέζουν ακόμη και για ειδικό δικαστήριο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση νωρίτερα σήμερα της Ντόρας Μπακογιάννη που τάχθηκε κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής κατά του Αλέξη Τσίπρα και υπέρ της έρευνας από τη Δικαιοσύνη για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δέχθηκε κυριολεκτικά ομοβροντία ερωτήσεων στο briefing αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί, επαναλαμβάνοντας ότι είναι θέμα της Βουλής και η κυβερνητική πλειοψηφία θα αποφασίσει αύριο.

“Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα αναφορικά με τη διάκριση των λειτουργιών. Είναι θέμα της βουλής στην οποία έχει διαβιβαστεί ο φάκελος. Αύριο θα έρθει σε γνώση της ολομέλειας και των κομμάτων, επομένως αύριο θα υπάρξει τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με ανακοίνωσή του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη” είπε ο κ.Πέτσας και σε κάθε πρόσθετη ερώτηση παρέπεμπε στις αυριανές ανακοινώσεις.

Στο ερώτημα πως θα συμβιβαζόταν μία εξεταστική για τη Novartis με το αφήγημα της έμφασης στην οικονομία και τη μείωση φόρων, απάντησε απλώς ότι η κυβέρνηση έχει να κάνει το έργο της και η Βουλή το δικό της.

Ενώ ερωτηθείς εάν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην όποια απόφαση λάβει το κόμμα, δεδομένου ότι από το σαμαρικό στρατόπεδο διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες πως μπορεί και ένας βουλευτής να αναλάβει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, ο κ. Πέτσας είπε πως σε όλα αυτά τα θέματα το ζήτημα έγκειται στη συνείδηση του βουλευτή, επισημαίνοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί καν η θέση της πλειοψηφίας.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της κ. Μπακογιάννη ότι η τακτική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και πως δε χρειάζεται να υπάρξει σπουδή για εξεταστική από πλευράς της κυβέρνησης, ο κ.Πέτσας επανέλαβε απλώς ότι “την άποψη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα τη γνωρίζετε αύριο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα