Εξεταστική για τα μνημόνια: Έντονη αντιπαράθεση Κασιμάτη - Λοβέρδου

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα μνημόνια. Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με προσωπικές επιθέσεις Νίνας Κασιμάτη -  Ανδρέα Λοβέρδου

Δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά την συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων.

Στην ημερησία διάταξη βρίσκεται η κατάρτιση της λίστας με τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή, μετά από σύμφωνη γνώμη των κομμάτων.

Διαφωνίες υπήρξαν μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για το αν θα πρέπει να διευρυνθεί ή όχι η χρονική περίοδος της έρευνας της Επιτροπής, είτε πριν τον Οκτώβριο του 2009, είτε να φθάσει μέχρι σήμερα.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας απέρριψαν το αίτημα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που με διαφορετικό σκεπτικό επέμειναν ότι δεν πρέπει χρονικά να περιοριστεί υποστηρίζοντας, ότι τα προηγούμενα μνημόνια συνδέονται με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη παρέπεμψαν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θέτει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 πριν της εκλογές.

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση Νίνας Κασιμάτη -  Ανδρέα Λοβέρδου

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο όταν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτηση της επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια και τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ποιοι ωφελήθηκαν από την κατάσταση αυτή που δημιουργήθηκε.

«Ακούσαμε μια φωνή γενίτσαρου από τη φανατικότερη υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου», αντέδρασε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και ειδικά σε αυτούς τους «μανταρίνους», που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε ψευδώνυμο ΠΑΣΟΚ.

«'Ακουσα μια φωνή γενιτσαρισμού από την πιο φανατική υποστηρίκτρια του Γιώργου Παπανδρέου. Θα τον στείλετε στα κρατητήρια;» επέμεινε ο κ. Λοβέρδος.

«Θα γίνετε νομίζετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτά που λέτε;» του αντέτεινε η κ. Κασιμάτη.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής που προσπαθούσε να λειτουργήσει πυροσβεστικά, έδωσε τέλος στην λεκτική αντιπαράθεση των δύο εισηγητών.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των εισηγητών των κομμάτων.

SHARE:

24Media Network