Εύα Καϊλή: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η συμπληρωματική απολογία της

Εύα Καϊλή: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η συμπληρωματική απολογία της
Εύα Καϊλή European Union - Source : EP

Επ' αόριστον αναβλήθηκε η συμπληρωματική απολογία της Εύας Καϊλή, για ενδεχόμενη εμπλοκή της στο QatarGate. Στις 19 Ιανουαρίου θα κριθεί η αποφυλάκισή της.

Η Εύα Καϊλή δεν θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Βελγίου την Τετάρτη (11/01), στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το σκάνδαλο QatarGate.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κλήση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για πρόσθετες εξηγήσεις, αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

“Στις 19 Ιανουαρίου θα βρεθούμε πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δούμε εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Ο ανακριτής είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν είχε στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της κ. Καϊλή, ούτε βρήκε άλλα στοιχεία από την παρακολούθηση της επί έναν χρόνο.

Εξέφρασα την απορία μου στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση περί προφυλάκισης της κ. Καϊλή και ο κ. Κλες, ο ανακριτής, είπε τότε ‘δεν τα έχω τώρα, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να τα έχω αργότερα και για αυτό την κρατώ προφυλακισμένη'”, δήλωσε στον ANT1 ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αύριο θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφος της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσει απαντήσεις”, πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα