Εύα Καϊλή: Η αλήθεια για τη “δεύτερη εγκυμοσύνη” της – Έρευνες στη Βραζιλία

Εύα Καϊλή: Η αλήθεια για τη “δεύτερη εγκυμοσύνη” της – Έρευνες στη Βραζιλία
Εύα Καϊλή European Union - EP

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ευρωβουλευτής, που βρίσκεται προφυλακισμένη, είναι έγκυος. Γιατί δεν έχει δει μέχρι τώρα το παιδί της, τι ψάχνουν οι Αρχές.

Τέλος στις φήμες που ήθελαν την Εύα Καϊλή να είναι έγκυος για δεύτερη φορά, έβαλε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μέσω σύντομης δήλωσης που έκανε στον Alpha, ο γνωστός ποινικολόγος διέψευσε τα σενάρια για εγκυμοσύνη. Παράλληλα, πρόσθεσε πως μαζί με τον Αντρέ Ριζόπουλο, “εργαζόμαστε για να πειστεί ο ανακριτής να αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή” με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται πως η κ. Καϊλή εκπροσωπείται από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο στην Αθήνα, καθώς και τον Andre Risopoulos (Αντρε Ριζόπουλος), δικηγόρο στις Βρυξέλλες, με ελληνική καταγωγή, όπως μαρτυρά το όνομά του. Ο κ. Ριζόπουλος ασχολείται αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Αν, τελικά, η Εύα Καϊλή αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, σημαίνει ότι θα μπορεί να κυκλοφορεί με βραχιολάκι και κινητό τηλέφωνο, το οποίο, βέβαια, θα παρακολουθείται.

Σχετικά με τις φήμες περί εγκυμοσύνης της ευρωβουλεύτριας, εν πολλοίς είχαν πυροδοτηθεί από τη Μαρίνα Πατούλη. Η ίδια είχε αναφέρει: “Η αλήθεια είναι πως ως γυναίκα και ως άνθρωπο με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ αυτό. Και με λυπεί γιατί η Εύα είναι ένα φωτεινό πρόσωπο. Δε θέλω να μπω ούτε σε μικρότητες ούτε να κρίνω. Αυτά θα φανούν στην πορεία. Θέλω να πω ότι ως γυναίκα, δεδομένου ότι έχει τον σύντροφό της, ακούγεται ότι είναι έγκυος, στηρίζω και στενοχωριέμαι με όλο αυτό που έχει συμβεί”.

Γιατί δεν έχει δει το παιδί της

Σημειώνεται πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, υποδέχθηκε το νέο έτος μέσα στις φυλακές του Χάρεν, συντροφιά με μία τηλεόραση και επικοινωνώντας με ελάχιστα άτομα μέσω του τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο, φυσικά, παρακολουθείται.

Γνωρίζει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και αναμένει την επανεξέτασή της που θα γίνει γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Ακόμη, έχει ζητήσει πολλές φορές να δει την κόρη της, με τις αρχές να επικαλούνται έλλειψη προσωπικού στις φυλακές, όπου κρατείται, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά της. Συγκεκριμένα, η εσωτερική διαδικασία της φυλακής απαιτεί την παρουσία τριών υπαλλήλων, κάτι που δεν είναι εφικτό λόγω αδειών για τις γιορτές. Τις επόμενες ημέρες πάντως, η Εύα Καϊλή αναμένεται να δει την 22 μηνών κόρη της Αριάδνη σε ειδικό χώρο που μοιάζει σαν τάξη νηπιαγωγείου.

Έρευνες στη Βραζιλία και σε συγγενικά πρόσωπα

Αυτή τη στιγμή οι αρχές αναζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βραζιλία, προκειμένου να βρουν τη διαδρομή του χρήματος με δωροδοκίες από τη Ντόχα προς νυν και πρώην ευρωβουλευτές στα πλαίσια διερεύνησης του QatarGate. Ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ, ερευνώντας τη διαδρομή του χρήματος απο το Κατάρ, έχει ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε τράπεζες εκτός Ευρώπης. Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, Παντσέρι και Τζόρζι πιθανόν να έχουν μεταφέρει τα “δώρα” της Ντόχα στη Βραζιλία.

Ο στόχος των Βέλγων είναι να βρουν πού διοχέτευαν οι κατηγορούμενοι τα χρήματα που έπαιρναν σε βαλίτσες από τη Ντόχα και ποιους επιστράτευσαν για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή είναι ο μοναδικός που συνελήφθη με τη βαλίτσα στο χέρι. Οι Βέλγοι, ωστόσο, έχουν γνώση ότι δεν είχε κάποια σχέση με το δίκτυο.

“Ο πατέρας της Εύας Καϊλή  δεν έχει ούτε ένα περιοριστικό όρο και όσα διαρρέονται ότι εμφανίζεται στην αστυνομία είναι αναληθή. Η κ.Καϊλή ανυπομονεί να της επιτρέψουν να δει το παιδί  της. Εύχεται και ελπίζει να τελειώσει η προσωρινή  κράτησή της”, ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα