Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι που συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι που συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς
Η Εύα Καϊλή μαζί με τον Ιταλό σύντροφό της PAPADAKIS PRESS

Αυτός είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή που μαζί με την Ελληνίδα Ευρωβουλεύτρια εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

“Σεισμό” έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών που εμπλέκουν την Εύα Καϊλή με σκάνδαλο διαφθοράς και για την οποία το Γαλλικό Πρακτορείο αποκάλυψε ότι συνελήφθη, όπως και ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

“Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή”, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο για το εν λόγω σκάνδαλο, για το οποίο συνελήφθη και ο σύντροφός της μαζί με άλλους αξιωματούχους των Βρυξελλών και ελέγχονται για διαφθορά που σχετίζεται με το κράτος του Κατάρ.

Η υπόθεση έφερε και την απομάκρυνση της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση που δημοσιοποίησε χθες ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης.

Ποιος είναι όμως ο Ιταλός σύντροφος της Ελληνίδας Ευρωβουλεύτριας; Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία, έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και εδώ και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009, όπου και γνώρισε την Εύλα Καϊλή πριν από πέντε χρόνια.

Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2020, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους Αριάνδη.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα