Ευρεία πολιτική συναίνεση για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη τραπεζών

Ευρεία πολιτική συναίνεση για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη τραπεζών

Το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ. Την Πέμπτη η Β’ ανάγνωση

«Ναι» στην κυβερνητική πρωτοβουλία που υποχρεώνει τα τραπεζικά ιδρύματα να δημοσιοποιούν πλήρη στοιχεία σε ετήσια βάση για τις διαφημιστικές δαπάνες τους σε Μέσα Ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και μη) αλλά και τις χορηγίες τους είπαν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Τη ρύθμιση (άρθρο 6) η οποία έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο που ενσωματώνει οδηγίες της ΕΕ για την κεφαλαιαγορά υπερψήφισαν σχεδόν όλες οι πτέρυγες με εξαίρεση το ΚΚΕ που καταψήφισε και την Ένωση Κεντρώων η οποία επιφυλάχτηκε. Βουλευτές της συμπολίτευσης εμφανίστηκαν μάλιστα θετικοί στην πρόταση της αντιπολίτευσης να θεσπιστεί ανάλογη υποχρέωση και για τις διαφημιστικές δαπάνες των ΔΕΚΟ προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην Ολομέλεια αναμένεται να ενταχθεί προς ψήφιση και συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άμεσα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στο τραπεζικό χρήμα

Ήρθε το τέλος του πάρτι με το τραπεζικό χρήμα

Σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών

SHARE:

24Media Network