Φίλης: Δεν υπάρχει διαχωρισμός, ευνοείται η Εκκλησία

Φίλης: Δεν υπάρχει διαχωρισμός, ευνοείται η Εκκλησία
Ν. Φίλης Eurokinissi

Δεν έκρυψε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τη συμφωνία κράτους-Εκκλησίας ο Νίκος Φίλης. Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Νίκος Φίλης για τη συμφωνία κράτους-Eκκλησίας μιλώντας στον news247 στους 88,6.

Αναρωτήθηκε ποια θα είναι η ιδιότητα των δημοσίων υπαλλήλων από δω και πέρα, ποιος θα αποφασίζει για τις προσλήψεις και τις απολύσεις και αν θα τους κρίνει το ΣτΕ. Εξέφρασε ανησυχία και για τα 210 εκατομμύρια που θα πηγαίνουν για τις 10 χιλιαδες οργανικές θέσεις.

“Δεν είναι διαχωρισμός αυτός. Οφελείται η Εκκλησία. Η συμφωνία προβλέπει ότι στην εκκλησιαστική περιουσία μπαίνουν οι αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες τις οποίες θα αξιοποιεί από κοινού με το κράτος. Δηλαδή θα εισπράττει έσοδα από τις αμφισβητούμενες γαίες ενώ το κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη” τόνισε.

Σημείωσε τέλος ότι η εκκλησία διεκδικεί πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα στη χώρα.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση υπογράμμισε: “Είναι αίτημα της ΝΔ να μετατραπούν τα διάφορα κολέγια χαμηλής στάθμης σε ανώτατα ιδρύματα με αναγνωρισμένα πτυχία. Σε αυτό πρέπει να πούμε όχι”.

Για την υπόθεση Κατσίφα ανέφερε: “Η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί ως κακοποιός. Θα μπορούσαν να τον αφοπλίσουν. Φυσικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους το ότι το θύμα είχε καλάσνικοφ και πυροβολούσε. Στις διακρατικές σχέσεις τη Βόρεια Ηπειρο πρέπει να τη λέμε νότια Αλβανία”.

Για τους κκ Κοτζιά και Καμμένο τέλος επεσήμανε: “Από τη στιγμή που έγινε μηνυτήρια αναφορά θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να βιαστούμε. Θα έρθει η στιγμή της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Προφανώς αν δεν ψηφίσει ο Καμμένος, δεν θα είναι υπουργός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα