Φίλης: Δεύτερες εθνικές εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα

Ν. Φίλης
Ν. Φίλης EUROKINISSI

"Χωρίς το πρώτο κόμμα δε γίνεται κυβέρνηση. Αυτό επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας προοδευτικές συγκλίσεις και θα δούμε τότε αν το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει τη δορυφοποίηση της ΝΔ"

Δεύτερες εθνικές εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, προέβλεψε ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε στο News 24/7 στους 88,6 ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορέσει να γίνει μεγάλος συνασπισμός, αφού η Κουμουνδούρου δεν θα συμμετέχει.

ADVERTISING

“Χωρίς το πρώτο κόμμα δε γίνεται κυβέρνηση. Αυτό επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας προοδευτικές συγκλίσεις και θα δούμε τότε αν το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει τη δορυφοποίηση της ΝΔ” συνέχισε.

“Οι πολίτες θα επιλέξουν τον Οκτώβριο ανάμεσα στην προοπτική ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και την παλινδρόμηση σε σκληρές νεοφιλελευθερες πολιτικές που δυστυχώς παντρεύονται με την ακροδεξιά” συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν θα φάει σφαλιάρα” στις ευρωεκλογές αλλά όπως είπε ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το κόμμα θα ανασυνταχθεί και θα πάει στις εθνικές κάλπες.

“Δεν έχει γνώθι σ' αυτόν ο Μητσοτάκης που λέει ότι ο Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος είπε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι “βγήκαμε από τους σκληρούς εξαναγκασμούς του μνημονίου και προχωράμε σε μέτρα που ανασυγκροτούν το κοινωνικό κράτος, έχοντας αποφύγει τη μείωση των συντάξεων”. Μίλησε ωστόσο για δυσθεώρητα πλεονάσματα και για τον “βραχνά” του χρέους που σχετίζονται με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις επικείμενες ευρω-εκλογές.

“Έχουμε χρέος να δούμε τί οδήγησε στην χρεοκοπία” απάντησε σχετικά με τις κατηγορίες της ΝΔ περί σκανδαλολογίας. “Πέρυσι λέγανε ότι κινούμε την υπόθεση novartis λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών” δήλωσε χαρακτηριστικά. “Είμαι χαρούμενος που η κυβέρνηση δέχτηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για το αίτημα Πετσίτη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε” συνέχισε και τόνισε ότι η ΝΔ κάνει αντιπερισπασμούς καθώς δεν μπορεί να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό του πλεονάσματα. “Υπάρχουν 40 καταδίκες στελεχών της ΝΔ για κακουργήματα” συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι με την πολιτική της νομιμοποιεί τη ΧΑ.

SHARE:

24Media Network