Φίλης για έρευνα 20/20: Η κ. Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα την παιδεία

Φίλης για έρευνα 20/20: Η κ. Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα την παιδεία
Ο Νίκος Φίλης Eurokinissi

Το σχόλιο του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7.

Την έρευνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7, σύμφωνα με την οποία ο τομέας της Παιδείας εμφανίζει τις χειρότερες σχεδόν επιδόσεις (θετικές γνώμες 29%, αρνητικές 66%), σχολίασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

“Όλο αυτό το χρόνο κάναμε μαχητική και πάντα τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας και της πολιτικής του ηγεσίας. Με επιχειρήματα, στοιχεία και πολιτικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου” δήλωσε ο κ. Φίλης.

Και πρόσθεσε: “Η κα Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε ακλόνητα αντίθετοι απέναντι σε επιλογές όπως η εξίσωση υποβαθμισμένων κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, η κατάργηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, η κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, η ζωντανή big-brother μετάδοση του μαθήματος παρουσία μαθητών, πιο πρόσφατα η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η αντιπαιδαγωγική αύξηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς ενίσχυση των φροντιστηρίων, η πρωτοφανής κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια, η δημιουργία περισσότερων προτύπων για λίγους και εκλεκτούς, που φέρνει τριχοτόμηση του δημόσιου σχολείου -και τόσα ακόμα, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους.

Αξία όμως έχει ότι, γενικότερα, τρεις μόνο τομείς του κυβερνητικού έργου (εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) έτυχαν στην έρευνα σχετικά θετικής αξιολόγησης από τους πολίτες. Σε άλλον ένα, αυτόν του υπουργείου Εσωτερικών, αρνητικές και θετικές γνώμες μοιράζονται επακριβώς. Στους υπόλοιπους δώδεκα τομείς, οι αρνητικές γνώμες των πολιτών υπερτερούν των θετικών.

Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα