Φίλης: Νόμος και τάξη το “πάμε να τους σκοτώσουμε”;

Φίλης: Νόμος και τάξη το “πάμε να τους σκοτώσουμε”;
Ο Νίκος Φίλης. Eurokinissi

Για "ανίκανη" κυβέρνηση που "καταφεύγει στο ξύλο και τη βία" μίλησε ο Νίκος Φίλης. Χαρακτήρισε απολύτως κατακριτέα την επίθεση στον άνδρα της ΕΛΑΣ ενώ αναφέρθηκε και στο βίντεο με τους αστυνομικούς να φωνάζουν "πάμε να τους σκοτώσουμε".

“Αυτά που είδαμε στη Νέα Σμύρνη τις προηγούμενες μέρες ήταν μια απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε πολίτες. Χτύπησαν μέχρι και περαστικούς που προσπάθησαν να διασώσουν τα θύματα της αστυνομικής βίας” αναέφερς ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Mega πρόσθεσε πως “ακόμα χειρότερα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ με την κάλυψη του αρμόδιου υπουργού και την πρόθυμη «συμπαράσταση» των φιλικών ΜΜΕ επιδίωξε να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Επί 24 ώρες έγραφαν και μιλούσαν για επίθεση πολιτών στην αστυνομία”.

“Δύσκολο όμως να τα συγκαλύψεις όλα αυτά”, συνέχισε, “όταν ο καθένας έχει πλέον στα χέρια ένα κινητό τηλέφωνο και τα βίντεο κυκλοφορούν μετά μαζικά στα social media! Απέναντι σ’ αυτό το φαινόμενο δεν φτάνουν χίλιες λίστες Πέτσα. Από χθες τα νεότερα βίντεο που κυκλοφορούν είναι ανατριχιαστικά: «Πάμε να τους σκοτώσουμε…» φωνάζει ένα μπουλούκι από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα σήμερα στο δρόμο και εκτελούν υπηρεσία. Ποιος ξέρει πότε η απειλή τους θα γίνει πραγματικότητα”.

Κατά τον κ. Φίλη, “όλα αυτά ξεκίνησαν από την κυβέρνηση. Ανίκανη να αντιμετωπίσει την υγειονομική και οικονομική κρίση, καταφεύγει στο ξύλο και τη βία. Από το Σεπτέμβρη κυνηγάει νέα παιδιά στους δρόμους και τις πλατείες. Με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας πέρασε σε άλλο επίπεδο. Αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις τον κόσμο που χάνει τις δουλειές του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα και από πάνω τρώει και ξύλο. Δεν μπορείς να νομοθετείς έτσι και μετά να έχεις την απαίτηση να… μη διαδηλώσει ο κόσμος. Ασφαλώς και θα διαδηλώσει, με υγειονομικές προφυλάξεις φυσικά. Δεν έχει καταργηθεί ακόμα το Σύνταγμα”.

Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό  μήνυμα του πρωθυπουργού, είπε πως ο κ. Μητσοτάκης “κάλεσε ειδικά τους νέους να μην ακολουθούν την «τυφλή οργή». Απ’ όπου κι… αν προέρχεται; Ο ίδιος με την πολιτική του δεν αφήνει χώρο στους νέους με την αστυνομοκρατία, την ανεργία, τα κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία, την ενοχοποίησή τους ως υπεύθυνους για τη μετάδοση του κορονοϊού. Ας μην αναζητά λοιπόν άλλους υποκινητές…”

Για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε είπε:”Ασφαλώς συμπαραστεκόμαστε στον αστυνομικό που χτυπήθηκε και χαίρομαι που ακούω ότι πηγαίνει καλά. Δεν απαντάς στη βία με βία, είναι απαράδεκτο και απολύτως κατακριτέο. Το μόνο που υπολογίζει και φοβάται η κυβέρνηση εξάλλου είναι η ανατροπή που μπορεί να φέρει στην κοινωνία η μεγαλειώδης διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη και ο θυμός του κόσμου που από προχθές βράζει σαν καζάνι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα