Φίλης: Σημίτης, Καραμανλής και οι ΥΠΕΞ τους να τοποθετηθούν για το ονοματολογικό

Ν. Φίλης
Ν. Φίλης EUROKINISSI

Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και τους επί των ημερών τους διατελέσαντες υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Αβραμόπουλο να πάρουν θέση για την διαπραγμάτευση κάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διαπραγμάτευση του ονοματολογικού της πΓΔΜ και ειδικά προς τους Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Δ. Αβραμόπουλο, να βγουν και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

"Οφείλουν στον ελληνικό λαό οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά πρόσωπα εκείνης της περιόδου να πουν την αλήθεια και να μην κρύβονται. Θέλω να ακούσω τι έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν χειριστής του θέματος ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο άλλος υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Να ακούσουμε και τον Κώστα Καραμανλή. Υποστηρίζει την πολιτική της σύνθετης ονομασίας που συμφώνησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός; Περιμένω να μιλήσει στη Βουλή, δεν αρκεί μία ψήφος. Θα υποταχθεί στον Αντώνη Σαμαρά;" διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι δεν παραχωρούμε τίποτα, η ιστορία παραμένει στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Όπως είπε, η επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε ότι ο όρος nationality αναφέρεται στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της πΓΔΜ. Ο Ν. Φίλης αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα ενημέρωσης, ωστόσο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι η σύγχυση διαλύεται όσο περνάει ο καιρός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Die Welt: Μόνο ο Τσίπρας αντιστέκεται στο κενό ηγεσίας της Δύσης

VMRO για ρηματική διακοίνωση: Η "Μακεδονία" είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη

Το Ποτάμι: Η στήριξη είναι στην Ελλάδα και όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα

SHARE:

24Media Network