Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση και οδύνη στο 40ήμερο μνημόσυνο

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση και οδύνη στο 40ήμερο μνημόσυνο
40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά INTIME NEWS

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η νέα πρόσοψη των γραφείων στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο, όπου τα παιδιά, ο σύζυγός της, αλλά και πλήθος κόσμου προσήλθαν για να τιμήσουν και να αφήσουν λουλούδια στον τάφο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά INTIME NEWS

Αμέσως μετά το μνημόσυνο, στις 13:30 θα παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτιρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά “έφυγε” από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου, μετά από πολυετή μάχη της με τον καρκίνο.


Η τελετή ανακαίνισης της Χαριλάου Τρικούπη

Με το τέλος του μυστηρίου, οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτιρίου, έργο που είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά εγκρίνοντας τα σχέδια της αρχιτέκτων και πρώην βουλευτού, και μέλος της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ, Νίκης Φούντα. Παρόντες οι 4 εκ των υποψηφίων (Γ. Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Π. Γερουλάνος και Π. Χρηστίδης).

Παρουσίαση της αναμορφωμένης πρόσοψης των γραφείων του ΚΙΝΑΛ (Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)


Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το ” πατρικό ” μας σπίτι – το “πατρικό” σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή. Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά», όπως είπε χαρακτηριστικά .

«Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας.

Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα’ ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε. Έφυγε ..Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει εκείνη.

Παρουσίαση της αναμορφωμένης πρόσοψης των γραφείων του ΚΙΝΑΛ (Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Συμπλήρωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής, που ως συνασπισμός κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, με πυρήνα πάντα το ΠΑΣΟΚ, ήταν στρατηγική επιλογή για την ενότητα του κατακερματισμένου χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Ήταν, όμως και τέκνο της ανάγκης στα χρόνια τα δίσεκτα για το κόμμα μας».

Παρουσίαση της αναμορφωμένης πρόσοψης των γραφείων του ΚΙΝΑΛ (Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Αναφέρθηκε στο συμβολισμό που έχει το ΠΑΣΟΚ και τις μνήμες και αναμνήσεις που έχει δημιουργήσει σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, λέγοντας πώς «είναι μνήμες εγερτήριες, μνήμες τροφοδότριες των προσδοκιών μας, μνήμες προωθητικές των διεκδικήσεων μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και κάτι ακόμη: οι μνήμες μας είναι ζωντανές και για να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας που δεν πρέπει να επαναληφθούν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα