Φρέντι Μπελέρης: Η Αθήνα αντιτίθεται της καταδικαστικής απόφασης

Διαβάζεται σε 1'
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Η πρώτη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην απόφαση φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Και τούτο, όπως επισημαίνει, λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η δε επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Καταληκτικά, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου και διαμηνύσει πως η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα