Σκάνδαλο Novartis: Φρουζής και Μανιαδάκης οι δύο πρώτοι που θα καταθέσουν στην επιτροπή της Βουλής

Σκάνδαλο Novartis: Φρουζής και Μανιαδάκης οι δύο πρώτοι που θα καταθέσουν στην επιτροπή της Βουλής
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής eurokinissi

Δύο άνθρωποι-κλειδιά της υπόθεσης Novartis θα καταθέσουν πρώτοι στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis. Ο κατάλογος των ονομάτων.

Με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, τον καλούμενο και ως «Mr Novartis», η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης ανοίγει τον κατάλογο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, με αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις, εντός και εκτός της αιθούσης, το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα είναι ο πρώτος μάρτυρας και ο Νίκος Μανιαδάκης ο δεύτερος.

Πηγή της Ειδικής Επιτροπής αναφέρει ότι η ΝΔ προτείνει, κατ΄ αρχήν, και με την επισήμανση ότι “ο κατάλογος των μαρτύρων θα πρέπει να εμπλουτιστεί, αν κριθεί αναγκαίο”, και με άλλα πρόσωπα, εκ των οποίων όμως η σημερινή απόφαση αφορά τα πρώτα δύο ονόματα του καταλόγου τα οποία θα προσέλθουν στην Επιτροπή από την προσεχή Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

1. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο «Μr Novartis» που θα κληθεί ως μάρτυρας την προσεχή Τρίτη, είναι πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της NOVARTIS Hellas. Είναι το στέλεχος εκείνο που αναφέρεται στο έγγραφο του FBI και οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει ως τον άνθρωπο που έκανε τις δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα, τον έχουν περιγράψει ως το στέλεχος που του είχε ανατεθεί η αρμοδιότητα της επαφής και του επηρεασμού πολιτικών προσώπων, ως το στέλεχος που ήταν το ικανότερο για την επιθετική πολιτική που άσκησε στην Ελλάδα η NOVARTIS. Τον έχουν κατονομάσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες “Μάξιμος Σαράφης”, “Αικατερίνη Κελέση” ως τον ισχυρό άνδρα της NOVARTIS Hellas, τόσο ισχυρό που το 2012 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, μια θέση στην οποία παρέμεινε επί μια τριετία.

2. Νίκος Μανιαδάκης, ο καθηγητής που θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, θα καταθέσει μετά τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας “Γιάννης Αναστασίου” που συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018 στο αεροδρόμιο προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη και μετατράπηκε σε κατηγορούμενο για την υπόθεση NOVARTIS. Σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη, που έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργών υγείας, έχει ασκηθεί δίωξη για παθητική δωροδοκία αλλά ο ίδιος έχει καταγγείλει ότι του ασκήθηκαν πιέσεις από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version