Φυλάκιση 12 μηνών στον Καρατζαφέρη για τα πόθεν έσχες

Φυλάκιση 12 μηνών στον Καρατζαφέρη για τα πόθεν έσχες

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ένοχο για υποβολή ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2012, αλλά αθώο για τις off shore 

Σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο έκρινε ένοχο για υποβολή ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2012.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πάντως κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της συμμετοχής στις off-shore Catalina και Homeric, έκρινε ότι δεν κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία για τις off shore προέκυψε μέσα από τη δικογραφία για τα  Super Puma. Κατά την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore,η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine, ενώ μετά έγινε λογαριασμός trust.  Υποστήριξε δε πως η περιουσία του συγκεκριμένου trust δεν είχε δηλωθεί στον πόθεν έσχες από αμέλεια της λογίστριας του. 

“Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Οπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%… Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ’όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά… Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος , γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου” είπε στην απολογία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

Οσον αφορά στα χρήματα που είχε στο trust, ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι προέρχονταν από το μισθό του ως ευρωβουλευτής, οι οποίοι έφθαναν τα 20 εκ ευρώ, αλλά και 1 εκ 650 χιλιάδες ευρώ που του είχαν δώσει συνεργάτες του και υποστηρικτές του ΛΑΟΣ, με την υπόσχεση ότι θα λάμβαναν μετοχές του Telecity, όταν το κανάλι θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια. 

Ο συνήγορος του Α.Βαρλάμης δήλωσε την off shore και τα χρήματα μπήκαν στην Alpha Bank Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Καρατζαφέρης δεν είχε την πρόθεση να αποκρύψει το περιεχόμενο της. 

Η εισαγγελέας της έδρας, είχε ζητήσει την ενοχή του προέδρου του ΛΑΟΣ για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχή σε off shore (ειδικότερα στην Catalina), αλλά είπε ότι δεν προέκυψε συμμετοχή του κ.Καρατζαφέρη στην έτερη εξωχώρια εταιρεία (Homeric) ούτε η κατοχή ακινήτου στις Βρυξέλλες.

“Τα χρήματα αποτελούν περιουσία που όφειλε ο κ. κατηγορούμενος να δηλώσει. Πόσο δε μάλλον όταν έχει δημιουργηθεί ένα portofolio ύψους 6.600.000 δολαρίων, είναι απορίας άξιον τι τον συμβούλευσε, όπως λέει, η λογίστρια του να κάνει… Άγνοια νόμου από βουλευτή, αρχηγό κόμματος και ευρωβουλευτή δεν νοείται”, υποστήριξε επίσης η εισαγγελέας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα