Γ. Παπανδρέου: Όλοι ξέρουν ποιοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού

Γ. Παπανδρέου: Όλοι ξέρουν ποιοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού
EUROKINISSI

Απάντηση του Γ. Παπανδρέου στον Μ. Βορίδη. Με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Τι αναφέρει για τον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Α. Παπανδρέου

Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τα όσα δήλωσε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ότι με τις πολιτικές του τη δεκαετία του '80 κατέστρεψε την Ελλάδα.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και την Κυριακή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά.

Το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι τη χώρα την έριξε στα βράχια η κυβέρνηση Καραμανλή, κάτι που αναγνώρισαν με την ψήφο τους και οι βουλευτές της ΝΔ.

Όσον αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι "όλοι γνωρίζουν ότι αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση Παπανδρέου

"Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα. Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου. Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για τα σχόλια Βορίδη κατά Ανδρέα Παπανδρέου

"Πόλεμος" στη συγκυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Βορίδης: "Η κρίση στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο, Ανδρέας Παπανδρέου"

SHARE:

24Media Network