Γαλάζια νεύρα για το ΚΙΝΑΛ

Γαλάζια νεύρα για το ΚΙΝΑΛ
Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να μήν μετέχει στις συνεδριάσεις της Βουλής, όμως η κοινοβουλευτικός διάλογος περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπό του όπως αποδείχθηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση με αντικείμενο την επερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια Eurokinissi

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη "χρεώνει" η Χαριλάου Τρικούπη τις επιθέσεις υπουργών εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη. Τη μη εμπλοκή σε "τοξικές" αντιπαραθέσεις επιλέγει προς το παρόν το ΚΙΝΑΛ.

Ένα ακόμη «επεισόδιο» στην ένταση που καταγράφεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής το τελευταίο διάστημα συνιστά η επίθεση που εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή.

Η αυξανόμενη νευρικότητα της κυβέρνησης πάντως αποτιμάται από την Χαριλάου Τρικούπη ως απόδειξη ότι η τακτική που ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής και η διεισδυτικότητα του στον χώρο του κέντρου έχει ενοχλήσει σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Διϋπουργική επίθεση στο ΚΙΝ.ΑΛ

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΚΙΝ.ΑΛ για το θέμα της ακρίβειας επιτέθηκε στους βουλευτές του κόμματος που άσκησαν κριτική στην κυβέρνητική πολιτική με την φράση «Θέλετε να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ; Είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους όσα άκουσα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «δίνω μια συμβουλή στον κ. Ανδρουλάκη: το να πολιτεύεσαι κρυπτόμενος είναι καλή συνταγή αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”». Αν και οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης κυριάρχησαν στην επικαιρότητα αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση που ασκήθηκε στο ΚΙΝΑΛ ήταν …διυπουργική. Εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άσκησε κριτική στα επιχειρήματα τα οποία ανέπτυξε το ΚΙΝΑΛ κατά την διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κινδυνολογία και λαϊκισμός. Χαρακτηριστικό του κόμματος».

Τακτική "Ωραίας Ελένης" χρέωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή που εξέδωσε τονίζει πως «εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική» και ότι «το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο» μιλώντας για απρεπή επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου του. Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι οιεπιθέσεις υπουργών εναντίον του εκπορεύονται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και δεν αφορούν προσωπικές επιλογές. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο».

Ο Κ.Μητσοτάκης και η κλιμάκωση

Η εκτίμηση της Χαριλάου Τρικούπή φαίνεται να «πατά στην πραγματικότητα». Θυμίζουμε ότι στις 13 Ιανουαρίου στην συνέντευξή του στον Αντέννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως «δεν έχω να σας πω πολλά γιατί δεν έχω ακούσει πολλά» υποστηρίζοντας πως η θέση του ΚΙΝΑΛ για μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση τον τοποθετεί στην «κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία».

Την προηγούμενη Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός τοποθετούμενος στην Βουλή για την πρόταση μομφής που καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την υπερψήφισή της από το ΚΙΝΑΛ. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Θα περίμενα μία πιο θετική ανταπόκριση και περισσότερες δημιουργικές προτάσεις από το ΚΙΝΑΛ», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του σημείωσε ότι «δεν θα μπορείτε, να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας».

Μεταφορά ατζέντας και συμψηφισμούς θα επιχειρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες με την Ν.Δ να εγκαλεί το ΚΙΝΑΛ για «ίσες αποστάσεις» με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε όταν την Δεύτερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο στον Παύλο Πολλάκη. Το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για «χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος σχολίασε πως «για να σώσει ο κ. Μητσοτάκης την αυτοδυναμία του, θα φτάσουν στο τέλος να μας πουν ότι ο κ. Πολάκης είναι και μέλος του ΠΑΣΟΚ».

Επίσης μόλις προχθές ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επιτέθηκε με ανάρτησή του στο ΚΙΝΑΛ αναφέροντας πως «η δημιουργική ασάφεια του «ναι σε όλους και σε όλα» είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010». Ενδειτικο της έντασης των σχέσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα ειναι το ότι στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο Κώστας Τασούλας αρνήθηκε να δεσμευτεί θέση για την παραχώρηση της Αίθουσας της Γερουσίας για την συνεδρίαση, ένα θέμα που επίσης αποτέλεσε εστία έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΚΙΝ.ΑΛ και Ν.Δ.

Δεν απαντά ο Ανδρουλάκης

Για την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απαντά προσωπικά στις επιθέσεις που δέχεται. Δείγμα του ότι στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πρώτη προτεραιότητα την μη εμπλοκή σε έναν τέτοιου είδους πολιτικό διάλογο, τον οποίο θεωρούν «τοξικό».

Αντιθέτως στόχος είναι οι δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου του κόμματος να εστιάζονται σε αυτά που όντως απασχολούν τους πολίτες. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ συνέβαιναν αυτά στην Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση διεξόδου που προκρίνει το ΚΙΝ.ΑΛ ζητώντας από την κυβέρνηση «να πάει σε μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια, ώστε να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που περνάνε πάρα πολύ δύσκολα μέσα σ’αυτή τη δίνη της αύξησης των τιμών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα