"Γαλάζιες" αναταράξεις για τις επιλογές των διοικητών των νοσοκομείων

Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ
Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ EUROKINISSI

Αντιδράσεις προκαλούν ορισμένα από τα πρόσωπα που επελέγησαν για τη διοίκηση νοσοκομείων, ιδίως περιπτώσεις στρατιωτικών εν αποστρατεία, η περίπτωση 80χρονου πρώην πολιτευτή και η περίπτωση κουμπάρου βουλευτή της ΝΔ

Οι επιλογές των διοικητών των νοσοκομείων σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, ενίοτε και αναταράξεις στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιδράσεις προκάλεσαν ειδικότερα περιπτώσεις στρατιωτικών εν αποστρατεία, η περίπτωση 80χρονου πρώην πολιτευτή και η περίπτωση κουμπάρου βουλευτή της ΝΔ. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε ο ο 80χρονος συνταξιούχος πρώην γυμνασιάρχης και πρώην πολιτευτής, ο οποίος έχει επιλεγεί να διοικεί το νοσοκομείο της Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πατέρας.

Ο κ.Πατέρας πολιτευόταν στο παρελθόν με τη ΝΔ και τα τελευταία χρόνια με τους ΑΝΕΛ και το ΛΑΟΣ. Είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ τον Ιούνιο του 2016 καταγγέλλοντας το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με την εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου να τον κατηγορεί εν συνεχεία ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Επέστρεψε στη ΝΔ τον Ιούνιο του 2018 στο πλαίσιο της συστράτευσης και επιστροφής όλων των στελεχών που είχαν αποχωρήσει προς τα δεξιά, καθώς το Μοσχάτο επιθυμούσε να ανακόψει κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και εν συνεχεία η Ελληνική Λύση.

Συζητήσεις προκάλεσε εν τω μεταξύ το γεγονός ότι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος είναι κουμπάρος του βουλευτή της περιφέρειας με τη ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια. Ο κ.Τζηκαλάγιας παραδέχθηκε ότι: “Φυσικά και είπα μια καλή κουβέντα στον υπουργό Υγείας”, σε συνέντευξη του στο Top Channel, τόνισε όμως πως “δεν υπάρχει συγγένεια εξ’ αίματος, το ότι είναι συμμαθητής μου, παιδικός φίλος και μας συνδέει και μια κουμπαριά αυτό δεν έχει καμία σημασία! Δηλαδή όποιος έχει μια προσωπική σχέση με έναν πολιτικό θα πρέπει να αποκλείεται;”

Κάποιες από τις εσωτερικές αντιδράσεις οφείλονται και στο γεγονός ότι οι τοπικές οργανώσεις δέχθηκαν πυρά για τις επιλογές των προσώπων και θέλησαν να αποταχθούν κάθε ευθύνη, τονίζοντας ότι δεν έκαναν εκείνες τις επιλογές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ θα μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει.

“Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε. Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια”, δήλωσε ειδικότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση
SHARE: