Γάμος ομοφύλων: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

Διαβάζεται σε 1'
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής EUROKINISSI

Καταψηφίστηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, των “Σπαρτιατών” και της Νίκης

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει βουλευτές στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ αναμένεται να προκύψει τι θα γίνει με το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Παράλληλα, κατατέθηκε από 21 βουλευτές αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Αύριο Πέμπτη (15/02) το νομοσχέδιο τίθεται σε ψηφοφορία, μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Στους 95 ανέρχονται οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προκειμένου να παρέμβουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου. Από αυτούς οι 28 είναι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα