Γάμος ομοφύλων: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 2'
Συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή
Συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή EUROKINISSI

Ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη (15/2), το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Παρακολουθήστε live τη συζήτηση στη Βουλή.

Aπό το βήμα της Βουλής πέρασαν την Πέμπτη (15/2), οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

“Η επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, υλοποιεί τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας και τη συνταγματική αρχή της ισότητας”, αναφέρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της επί του νομοσχεδίου “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για μια μέρα δικαιοσύνης για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Συσχετισμοί

Υπέρ του νομοθετήματος – θυμίζουμε- έχουν ταχθεί η Νέα Δημοκρατία που το εισηγείται μέσω του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Το νομοσχέδιο θα καταψηφίσει το ΚΚΕ εκτιμώντας ότι ανοίγει τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση της μητρότητας. Απέναντι στην κυβερνητική πρωτοβουλία έχουν ταχθεί τα 3 κόμματα της ακροδεξιάς (Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες) αντιπαρατάσσοντας σκοταδιστικές και ομοφοβικές πολιτικές θέσεις.

Τα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο αθροίζουν συνολικά 243 βουλευτές, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα είναι τόσες οι θετικές ψήφοι. Αφού δεκάδες θα είναι τα μέλη του κοινοβουλίου που θα επιλέξουν την αποχή ή την καταψήφιση.

Να σημειωθεί πως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, που να είναι όμως ίση η μεγαλύτερη των 75 ψήφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα