Γάμος ομοφύλων: Τι ψήφισε κάθε βουλευτής – Όλη η λίστα

Διαβάζεται σε 1'
Γάμος ομοφύλων: Τι ψήφισε κάθε βουλευτής – Όλη η λίστα
Η Βουλή των Ελλήνων Sooc

Νόμος του κράτους είναι πλέον ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, με τα κόμματα που υπερψήφισαν να μετράνε επίσης αποχές και καταψηφίσεις. Αναλυτικά πώς ψήφισαν οι βουλευτές

Νόμος του κράτους είναι και επίσημα πλέον η ισότητα στον γάμο, με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να υπερψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με 176 ψήφους υπέρ και 76 κατά. Όπως αναμενόταν και με βάση τις διεργασίες που λάμβαναν χώρα στα επιτελεία των κομμάτων τις προηγούμενες μέρες, σημαντικός ήταν ο αριθμός των βουλευτών εκείνων που, ενώ τα κόμματά τους κατέβηκαν στην διαδικασία με “γραμμή” υπερψήφισης του νομοσχεδίου, επέλεξαν να απέχουν ή και καταψήφισαν.

Συνολικά 51 βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο, καθώς 20 καταψήφισαν και 31 επέλεξαν την αποχή, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε ο Παύλος Πολάκης, που δικαιολόγησε την επιλογή του με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έτσι, πέρα από την μεγάλη νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα η διαδικασία αυτή είχε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια διακυβέρνησής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρνει να ελέγξει έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών του.

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές – Η λίστα

lista

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα