Γεννιά: Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης των επιδομάτων

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις", την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις", την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η επιστολή της προς τον Τσίπρα για το θέμα των επιδομάτων δε σημαίνει ότι υπάρχει θέμα καταψήφισης, δεδομένου ότι αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα.

Σε διευκρινίσεις για την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των επιδομάτων προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γεωργία Γεννιά.

Πριν από λίγο, σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννιά εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Χρίστου Δήμα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επισήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Γεννιά.

ADVERTISING

Η κυρία Γεννιά απέστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καταγγέλλει ότι με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο «καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για πολύ μεγάλη μερίδα οικογενειών». Παραδέχεται, πάντως, ότι ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ) αλλά σημειώνει ότι η αναμόρφωση έτσι όπως συντελείται προκαλεί αδικία σε βάρος των τριτέκνων και πολυτέκνων με υψηλότερα εισοδήματα (άνω των 13.500 ευρώ).

Χαρακτηρίζει μάλιστα «δικαιολογημένη» τη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκεια των οικογενειών που «αποκλείονται ή λαμβάνουν μειωμένο εισόδημα». Καλεί, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει τους όρους και της προϋπόθεσης χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γεννιά είχε διαφοροποιηθεί στο παρελθόν από το κόμμα της όταν καταψήφισε τη διάταξη που δίνει το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας φύλου σε νέους από 15 ετών και πάνω, υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των γονέων τους. Τότε είχε κληθεί για εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν της είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η ύπαρξη της επιστολής αποκαλύφθηκε από τη ΝΔ και συγκεκριμένα από τον εισηγητή της στο πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στην επιστολή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και μάλιστα την κατέθεσε στα πρακτικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαμαρτυρία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τα επιδόματα

SHARE:

24Media Network