Γεννηματά: Bασική προτεραιότητα οι νέες θέσεις εργασίας

ΡΟΔΟΣ-Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στη Ρόδο. (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/ EUROKINISSI)
ΡΟΔΟΣ-Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στη Ρόδο. (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/RODOS PRESS/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στρατηγική επιλογή μας είναι η πλήρης απασχόληση, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Πάτρα

«Στρατηγική επιλογή μας είναι η πλήρης απασχόληση και η αξιοπρέπεια του εργαζόμενου και βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε εκτενή αναφορά σε εργασιακά θέματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «μοιράζουν μια σταθερή θέση εργασίας στα δυο και ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «το 61% των νέων προσλήψεων είναι με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία, ενώ το 1/3 των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι με μερική απασχόληση και μέσες μικτές αποδοχές 395 ευρώ».

«Εμείς», όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «δεν θα τάξουμε ότι αύριο το πρωί ο κατώτερος μισθός θα γίνει 751 ευρώ, όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις». Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προτάσεις για τους ανέργους: «Επιδοτούμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η μισθολογική δαπάνη για κάθε επιπλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, εκπίπτει της φορολογίας με συντελεστή αυξημένο κατά 30%...Θα υπάρχει απαλλαγή για τρία χρόνια από τις εισφορές των νέων που ξεκινούν τη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα και θα δοθεί δωρεάν γη σε νέους επιστήμονες στον πρωτογενή τομέα…Για τα ζευγάρια νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνει μόνο ο ένας εκ των δύο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ για κάθε νέο άνεργο δημιουργούμε μέσα σε έξι μήνες, μια ευκαιρία για επιδοτούμενη θέση εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή εργασιακής εμπειρίας».

Όσον αφορά στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο κατώτερος μισθός πρέπει να καθορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, μέσα από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή αύξησή του».

Στις προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά, περιλαμβάνεται ακόμη η ενίσχυση του σώματος επιθεωρητών εργασίας και η πλήρης εφαρμογή των νόμων και των συμβάσεων στους εργασιακούς χώρους.

Σχετικά με τα συνδικάτα, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «δεν είναι εχθρός, δεν είναι αντίπαλος, αλλά κρίσιμος κοινωνικός εταίρος στην προσπάθειά για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε και για την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου, λέγοντας ότι «παραχωρήθηκε ως ενέχυρο από την κυβέρνηση», ενώ αναφερόμενη στη ΝΔ, υπογράμμισε ότι «δογματικά λέει ναι στην παράδοση του δημόσιου πλούτου». «Εδώ και τώρα να υπάρξει η μεγάλη ανατροπή στο Υπερταμείο και από ταμείο εκποίησης του εθνικού πλούτου, να γίνει ταμείο αξιοποίησής του» ανέφερε ακόμη η κ. Γεννηματά.

SHARE:

24Media Network