Γεννηματά: Εύλογη παράταση για το Brexit με προϋπόθεση την διενέργεια ευρωεκλογών στην Βρετανία

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συμμετέχει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος -PES στις Βρυξέλλες. Eurokinissi

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι σοσιαλιστές είναι πάντοτε υπέρμαχοι μιας ενωμένης Ευρώπης. «Σεβόμαστε την ετυμηγορία του βρετανικού λαού, αλλά παράλληλα θεωρούμε ότι μια εύλογη παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων" σημείωσε.

Να δοθεί εύλογη παράταση για το Brexit υπό την προϋπόθεση ότι η Μεγάλη Βρετανία θα προχωρήσει στη διενέργεια ευρωεκλογών, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι σοσιαλιστές είναι πάντοτε υπέρμαχοι μιας ενωμένης Ευρώπης. «Σεβόμαστε την ετυμηγορία του βρετανικού λαού, αλλά παράλληλα θεωρούμε ότι μια εύλογη παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων.

Κι αυτό γιατί δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές θα αποκαλύψει τι πραγματικά θέλουν τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πράγμα για το οποίο σήμερα, όλοι μας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, η έξοδος του Ην. Βασιλείου δεν αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τις χώρες-μέλη ή για την Ένωση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016.

«Όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, τόσο τροφοδοτούνται ο ευρωσκεπτικισμος και ο εθνολαϊκισμός και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε στα ουσιώδη προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ένωσης», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διευκολυνθεί το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσουν την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασικότερη από αυτές, είναι οι ευρωεκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Φώφη Γεννηματά δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια από τον Φρανς Τίμερμανς για την εκδήλωση της Αθήνας, για την οποία ο Ευρωπαίος Επίτροπος και υποψήφιος των σοσιαλιστών για την προεδρία της Ε.Ε, ενημέρωσε με εξαιρετικά θερμά λόγια την προσύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΙΝΑΛ: Μικροκομματικές επιδιώξεις και εξόντωση αντιπάλων πίσω από την υπόθεση Novartis

Γεννηματά: Είναι ρετρό πολιτική να έχεις τη δίψα για την εξουσία

"Το ΚΙΝΑΛ εκφράζει το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ο Τσίπρας είναι χορηγός της Ακροδεξιάς"

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ BREXIT

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ