Φώφη Γεννηματά: Το συγκινητικό μήνυμά της για την επέτειο του θανάτου του πατέρα της

Φώφη Γεννηματά: Το συγκινητικό μήνυμά της για την επέτειο του θανάτου του πατέρα της
Ο Γεώργιος Γεννηματάς Twitter (@FofiGennimata)

Το συγκινητικό μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για τα 27 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά. "Έφυγες νωρίς. Όμως το έργο σου, η προσφορά σου, η στάση ζωής σου έμειναν πρότυπο για τους προοδευτικούς ανθρώπους", σημειώνει.

Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συγκινητική ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα της και τονίζει μεταξύ άλλων:« Το ΕΣΥ που έφτιαξες και υπερασπίστηκες, αναγνωρίζεται ως το μεγάλο οχυρό στη μάχη της Ελληνικής κοινωνίας με την πανδημία του κορονοιού. Τι θα γινόταν αν δεν είχατε φτιάξει με το ΠΑΣΟΚ το ΕΣΥ; Είναι η συζήτηση που ακούγεται σε κάθε σπίτι».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ακόμη πως ο Γιώργος Γεννηματάς είχε την πεποίθηση πως οι αλλαγές που πραγματοποίησε άντεξαν στον χρόνο γιατί βελτίωσαν τη ζωή του πολίτη, στηρίχθηκαν και αγκαλιάστηκαν από πολλούς.

«Η κοινωνία πάντα και όσο ζούσες σου έδειχνε με κάθε τρόπο την αγάπη και την εμπιστοσύνη της. Ήσουν ένας μεταρρυθμιστής, σοσιαλιστής και πατριώτης», σημειώνει και τονίζει: ««Η χώρα έλεγες ,τον Ιανουάριο του 1991, χρειάζεται εθνική στρατηγική, εθνική ομοψυχία στη βάση και εθνική συνεννόηση στην κορυφή. Μια στρατηγική που να ξεπερνά την εμβέλεια ενός κόμματος και τη χρονική διάρκεια μιας Κυβερνητικής θητείας. Με στόχο την ειρήνη, τη διασφάλιση των συνόρων, την ένταξη της Κύπρου στην κοινότητα και ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας.»

Η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι όσα έλεγε πριν χρόνια ο Γιώργος Γεννηματάς σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

«Εσύ έφυγες νωρίς. Όμως το έργο σου, η προσφορά σου, η στάση ζωής σου έμειναν πρότυπο για τους προοδευτικούς ανθρώπους σε αυτό τον τόπο. Μας εμπνέουν να συνεχίσουμε, να κάνουμε πράξη τη νέα Αλλαγή. Σε θυμάμαι να λες ότι στη διαδρομή από το δωμάτιο στο χειρουργείο το 1992, εκείνες τις δύσκολες ώρες, κάνοντας τον απολογισμό μιας ολόκληρης ζωής, αποφάσισες αν επιζούσες, να δυναμώσεις τη μάχη της ανθρωπιάς. Αυτή είναι και η δική μας μάχη σήμερα. Στην εποχή του φόβου για τη ζωή, των μεγάλων ανισοτήτων, του περιορισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών, της τεχνητής όξυνσης, εμείς η Δημοκρατική παράταξη έχουμε τον άνθρωπο και την πατρίδα στο επίκεντρο των επιλογών μας.», καταλήγει η κ. Γεννηματά στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα