Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει τα 800 ευρώ και στους επιστήμονες

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει τα 800 ευρώ και στους επιστήμονες
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Eurokinissi

Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της για δικηγόρους και επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και να τους δώσει ειδική αποζημίωση 800 ευρώ, ζητεί η Φώφη Γεννηματά.

«H κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση της και να εντάξει τους δικηγόρους όπως και όλους τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, στους δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ» , ανέφερε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά , μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το πρωί με τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών – Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Δ. Βερβεσό, Γ. Σταματογιάννη και Ε. Κουτσοχήνα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η καταβολή επιδόματος δήθεν κατάρτισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους δικηγόρους, δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες των έκτακτων συνθηκών, καθώς με κυβερνητική απόφαση έχουν οδηγηθεί σε αναστολή κάθε επαγγελματικής τους δραστηριότητας».

«Τι άλλαξε και η κυβέρνηση εμπαίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας – και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους ; Δεν είναι ώρα για τέτοιες μεθοδεύσεις. Με τον τρόπο που θα γίνουν τα δήθεν προγράμματα κατάρτισης, κάποιοι θα ωφεληθούν εις βάρος του Ελληνικού λαού», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα