Γεννηματά: Η θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού παραμένει

Γεννηματά: Η θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού παραμένει
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

"Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ και με τη βούλα του Εurogroup, και δεν υπάρχει καθαρή έξοδος έτσι όπως έλεγε όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση" σχολίασε αιχμηρά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη στη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup.

«Είναι ξεκάθαρο ότι μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, δυστυχώς όχι αυτή που περιγράφει η κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι η θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού παραμένει με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης, ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ και με τη βούλα του Εurogroup, και δεν υπάρχει καθαρή έξοδος έτσι όπως έλεγε όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση. Παραμένουν οι δεσμεύσεις για τον ελληνικό λαό και της επιχειρήσεις, με δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, με νέα δημοσιονομικά μέτρα. Παραμένει η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και παραμένει η ενισχυμένη επιτροπεία. Την ίδια στιγμή τα ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018.

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί, έχει δυνατότητες, έχει δυνάμεις, αρκεί να αποκτήσει επιτέλους ένα αξιόπιστο σχέδιο, ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση. Να γίνει δηλαδή το αυτονόητο, αυτό που έκαναν όλες οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνια και κρίση. Να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου γύρω από ένα σχέδιο που θα έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται λοιπόν μια προοδευτική αλλαγή, μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα ενώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και θα τις κινητοποιήσει, θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους και τις αγορές, θα ενισχύσει την αλληλεγγύη και τη συνοχή. Χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα αναδείξει την εθνική συνεννόηση και θα βάλει ένα τέλος στο διχασμό που υπάρχει στη χώρα γύρω από το χειρισμό εθνικών θεμάτων».

Η κα. Γεννηματά υπογράμμισε, επίσης, ότι η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένα δυναμικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, τον χαρακτήρισε «υπόδειγμα της αγροτικής παραγωγής» και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ που είναι οι fast track άδειες, που πρέπει να θεσμοθετηθούν για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, η μείωση του ΦΠΑ στην παραγωγή, στα προηγούμενα επίπεδα και η επιδότηση προσλήψεων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα