Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του όσο και αν Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν το επιθυμούν, είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στο Φόρουμ των Δελφών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Τουρκία έχει μια αναθεωρητική στρατηγική σε σχέση με τις συνθήκες και θέλει να ενισχύσει το γεωγραφικό της ρόλο για να γίνει μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Σύμφωνα με ενημέρωση του Φόρουμ των Δελφών, η κ. Γεννηματά τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει σε κινήσεις τακτικής και θα πρέπει να βάλει τους εταίρους της και τον διεθνή παράγοντα μπροστά στις ευθύνες τους. «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» τόνισε η Φώφη Γεννήματα και ξεκαθάρισε πως αν ο Ερντογάν περάσει από τα λόγια στις πράξεις, τότε η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό γιατί αποφεύγει, όπως είπε, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αν και η ίδια του το έχει ζητήσει επανειλημμένως, και διαμήνυσε στον πρωθυπουργό πως κανείς δεν του έχει δώσει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα. Στην Ελλάδα, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική για τα εθνικά μας θέματα και γι’ αυτό τα μηνύματα που στέλνει είναι θολά. «Όταν η Τουρκία προχωρά σε παράνομες ενέργειες, τι σημαίνει να τα βρούμε; σημαίνει να παραχωρήσουμε κάτι;» αναρωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά. Και έθεσε το ερώτημα στον πρωθυπουργό να απαντήσει: ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης του.

Για το ζήτημα της πανδημίας η Φώφη Γεννήματα είπε πως η χώρα μας δεν αντέχει νέο lockdown για την οικονομία της, αλλά και για την κοινωνία. Σε αυτό το θέμα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, όπως σημειώνεται, λέγοντας πως είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή πως στη δεύτερη αυτή φάση η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τους πολίτες ασφαλείς. «Το μήνυμα της χαλάρωσης το έδωσε η ίδια η κυβέρνηση, είδαμε τον πρωθυπουργό έξω από το Μαξίμου να συμμετέχει χωρίς μέτρα προστασίας σε συναυλία, είδαμε τον δήμαρχο της Αθήνας στα εγκαίνια της Ομόνοιας» ανέφερε. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει το παράδειγμα, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο θέμα της οικονομίας η Φώφη Γεννηματά υπεραμύνθηκε του προγράμματος που έχει εκπονήσει το κόμμα της και εξήγησε πως είναι ένα κοστολογημένο ενδιάμεσο πρόγραμμα με συγκεκριμένους πόρους που δίνει τη δυνατότητα στήριξης 1 εκατομμύριου θέσεων εργασίας χωρίς οι εργαζόμενοι να υποχρεωθούν να δουλεύουν μόνο 15 μέρες το μήνα όπως έχει προτείνει η κυβέρνηση. Το πρώτο πεντάμηνο δεν δημιουργήθηκαν 260.000 θέσεις εργασίας, επισήμανε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε πως τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση υλοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση.

Η Φώφη Γεννήματα σύμφωνα με την ενημέρωση του Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε σε ένα πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνει ΦΠΑ 6% στην εστίαση, μηδενική προκαταβολή για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και στο 50% για τις υπόλοιπες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, λέγοντας πως η κυβέρνηση μιλάει για εγγυημένα δάνεια από το δημόσιο αλλά οι τράπεζες βάζουν φρένο και δίνουν δάνεια με καθαρά τραπεζικά κριτήρια. Δεν φτάνει η ρευστότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις, είπε η κ.Γεννηματά.

Για την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Τετάρτη, για να κάνουν μία εφ΄όλης της ύλης συζήτηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κ. Γεννηματά είπε πως δεν το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Τσίπρας, «αλλά όπως και να’ χει το ΚΙΝΑΛ γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει ούτε φυσικά και ο κ. Τσίπρας». Θύμισε την «κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου», όπως είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του όσο και αν Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα