Γεωργιάδης: Από την επόμενη Παρασκευή οι αιτήσεις επιδόματος για επιχειρήσεις 5 ως 20 εργαζομένων

Γεωργιάδης: Από την επόμενη Παρασκευή οι αιτήσεις επιδόματος για επιχειρήσεις 5 ως 20 εργαζομένων
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Από την επόμενη Παρασκευή θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις του επιδόματος των 800 ευρώ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζομένους.

Μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί η τροπολογία που αλλάζει το όριο για το επίδομα των 800 ευρώ και έτσι από την επόμενη Παρασκευή θα μπορούν να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, ώστε να μπορούν να κάνουν αίτηση και τα μαγαζιά από τον κλάδο εστίασης.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και συμπλήρωσε ότι από την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στο aade.gr για το επίδομα των 800 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και νέες επιχειρήσεις, αρχικά θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα μόνο για όσες επιχειρήσεις είναι ατομικές ή απασχολούν ως 5 άτομα.

Παράλληλα, από επόμενη Παρασκευή θα μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζόμενους.

Επίσης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μέχρι τώρα έχουν πάρει το voucher 17.000 επιστήμονες και στην πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση 100.000 επιχειρήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα