Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να μαθευτεί ο λόγος παρακολούθησης του Ανδρουλάκη

Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να μαθευτεί ο λόγος παρακολούθησης του Ανδρουλάκη
Eurokinissi

Κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ο λόγος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη πρέπει να μείνει κρυφός. Πώς το αιτιολόγησε.

Την άποψη δεν πρέπει να δοθεί απάντηση στο ερώτημα για ποιον λόγο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε οτι “αυτό που συνέβη είναι πολύ άσχημο, πολύ σοβαρό”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γρηγόρη Δημητριάδη τον οποίο χαρακτήρισε “άξιο άνθρωπο”, μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τον λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη είπε:

“δεν πρόκειται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να βλάψουμε την πατρίδα. Τι θα πει αυτό; Χρειάζεται η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα να εχει μυστικές υπηρεσίες; Χρειάζεται. Είναι δυνατό να έχουμε αξιόπιστες μυστικές υπηρεσίες, αν αυτά που αποφασίζουν οι μυστικές υπηρεσίες, ανακοινώνονται; Τότε να μην τις λέμε μυστικές υπηρεσίες, να τις λέμε φανερές”.

Είπε επίσης πως αν ο πρωθυπουργός γνώριζε την παρακολούθηση, θα προέβαινε στις αλλαγές που έκανε χθες με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Στον ίδιο τηλεοτπικό σταθμό ο υπουργός γνωστοποίησε οτι εκδόθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στην Ελλάδα και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό.

Σχετικά με τα καύσιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι πριν από δύο μήνες. «Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.

Για τον πληθωρισμό ανέφερε ότι η μηνιαία μείωση ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την ΕΕ και πως σε κάποιο βαθμό οι συνέπειες του πληθωρισμού έχουν απορροφηθεί από σειρά κυβερνητικών μέτρων για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και τα διάφορα επιδόματα.

Για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα