Γεωργιάδης: “Έχω αρμοδιότητα σε όλη την αγορά – Δεν μπορεί να δουλέψει πουθενά η κόρη μου;”

Γεωργιάδης: “Έχω αρμοδιότητα σε όλη την αγορά – Δεν μπορεί να δουλέψει πουθενά η κόρη μου;”
Άδωνις Γεωργιάδης INTIME

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή σε σχέση με τα δημοσιεύματα περί πρόσληψης της θετής του κόρης, Θεοδώρας Μανωλίδου στο Ελληνικό. Τα επιχειρήματα του υπ. Ανάπτυξης.

Στην κριτική που ασκείται αναφορικά με την πρόσληψη της θετής κόρης του Άδωνι Γεωργιάδη, Θεοδώρας Μανωλίδου στην ανάδοχο εταιρεία του Ελληνικού, απάντησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως κατέχοντας την αρμοδιότητα του συνόλου της ιδιωτικής αγοράς, η κόρη του δεν θα μπορούσε να εργαστεί σε καμία ιδιωτική επιχείρηση, αλλά ούτε φυσικά και στο Δημόσιο.

“Η Θεοδώρα Μανωλίδου είναι θετή μου κόρη, δεν είναι βιολογική μου κόρη αλλά τη θεωρώ κόρη μου, δεν την ξεχωρίζω. Έχει κάνει πολύ καλές σπουδές, άριστη, βγήκε πρώτη στη χρονιά της, δούλευε σε μία μεγάλη εταιρεία, άνοιξε μία θέση στο Ελληνικό, έκανε αίτηση, την πήραν. Χαμηλόμισθη θέση θεωρητικά αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα και να προχωρήσει το κορίτσι και της το εύχομαι να το κάνει.

Ποιο είναι το επιχείρημα; Δεν έπρεπε να προσληφθεί γιατί υπουργός είμαι εγώ. Γιατί λέει έχω εξουσία στο έργο. Άρα επειδή εγώ είμαι υπουργός και έχω εξουσία πάνω στο έργο την πήραν σε αυτή τη θέση. Αυτό εννοείτε: (ότι) ήταν κάποιου είδους πολιτική συναλλαγή η πρόσληψη της θετής μου κόρης στο Ελληνικό“, ανέφερε αρχικά ο υπουργός και πρόσθεσε:

“Εγώ έχω αρμοδιότητα σε όλη την αγορά […] Αν το επιχείρημα είναι ότι επειδή έχω αρμοδιότητα στην αγορά, το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να δουλέψει σε επιχείρηση γιατί θα επηρεαστεί από τις δικές μου αποφάσεις, τότε δεν μπορεί να δουλέψει σε καμία ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα, γιατί έχω αρμοδιότητα σε όλη την ιδιωτική αγορά.

Μπορεί να δουλέψει μήπως στο Δημόσιο;“, διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και έσπευσε να απαντήσει πως ούτε στο Δημόσιο μπορεί να εργαστεί έστω ως σύμβουλός του, καθώς ο ίδιος έχει το αξίωμα τονίζοντας την ίδια στιγμή πως “και σωστά δεν μπορώ. Άρα δεν μπορώ να τη βάλω να δουλέψει ούτε στο Δημόσιο, αλλά δεν μπορώ και να τη βάλω να δουλέψει ούτε στον ιδιωτικό τομέα”.

Να δουλέψει στο εξωτερικό; Μα και στο εξωτερικό για τα παιδιά του πρωθυπουργού η ίδια κριτική έγινε άρα ούτε στο εξωτερικό να δουλέψουν, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, ούτε στο δημόσιο. Δηλαδή τα δικά μου τα παιδιά να κάθονται να μας βλέπουν επειδή είμαστε στην πολιτική. Καλά τα λέμε σοβαρά;”, σχολίασε.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για “πολύ μεγάλο λάθος” από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως σχολίασε, “ακόμα και στον πόλεμο, τα γυναικόπεδα τα αφήνεις απέξω. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι και πόλεμος. Έχουμε διαφωνίες αλλά δεν είμαστε και εχθροί”.

Κλείνοντας, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που “ένα νέο κορίτσι με όλα τα προσόντα κατάφερε να βρει αυτή τη δουλειά, αφήνοντας μία άλλη δουλειά γιατί αυτή της άρεσε περισσότερο. Και αύριο θα πάει σε μία άλλη δουλειά και μεθαύριο σε μία άλλη δουλειά. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με εμένα. Είναι μία αυθύπαρκτη προσωπικότητα που κάνει τη δικιά της ζωή, όπως την κάνουν τα νέα παιδιά όλα. Μην πυροβολούμε τα νέα παιδιά, ακόμα κι αν είναι τα νέα παιδιά των πολιτικών μας αντιπάλων. Αυτό πραγματικά το πιστεύω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα