Γεωργιάδης: "Με ποιο κριτήριο βιώνουν οι καθαρίστριες μεγαλύτερο δράμα;"

Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στην συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στην συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο τέως υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την κατάσταση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και την απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Για "σύγκρουση παλιάς και νέας Ελλάδας" μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους και τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο τέως υπουργός Υγείας τάχθηκε εναντίον της επαναπρόσληψης των καθαριστριών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Με ποιο κριτήριο βιώνουν οι καθαρίστριες μεγαλύτερο δράμα από άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους;'.

"Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε οριστικώς, πρόκειται για εσωτερική διαμάχη και μέσα στον καθένα μας τον ίδιο να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε".

"Ο λαϊκισμός και ο συναισθηματισμός μας οδηγεί σε φοβερά λάθη. Λένε για επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και για τον τεράστιο συμβολισμό που θα έχει. Ναι, ο συμβολισμός της επαναπροσλήψεως θα ήταν τεράστιος και φοβερά αρνητικός, θα έδειχνε ότι όποιος φωνάζει και εκβιάζει το κράτος θα πρέπει να υποχωρεί. Φώναξαν πολύ, κάνανε φασαρία για τα ΜΑΤ", επισήμανε.

"Τη δουλειά τους δεν την έχουν χάσει μόνο οι καθαρίστριες, για να είμαστε δίκαιοι το κράτος θα έπρεπε τότε να προσλαμβάνει όλους όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και στον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο".

Και κατέληξε: "Με ποιο κριτήριο βιώνουν οι καθαρίστριες μεγαλύτερο δράμα από τους άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους; Έχει αυτομάτως περισσότερα δικαιώματα αυτός που χάνει την εργασία του στο δημόσιο από αυτόν που χάνει τη δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα;"

SHARE:

24Media Network