Γεωργιάδης: Συνδιαλλαγή Θεοδωράκη – Τσίπρα για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Γεωργιάδης: Συνδιαλλαγή Θεοδωράκη – Τσίπρα για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi Sports

Είναι "εθνική ντροπή" να λέει ο πρωθυπουργός σε ξένους ηγέτες ότι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία είναι ακροδεξιοί, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για συνδιαλλαγή με τον Αλ. Τσίπρα κατηγόρησε τον Στ. Θεοδωράκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού:

“Ηξερα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα φταίει ο Γεωργιάδης, δεν περίμενα ότι ισχύει το ίδιο και για το Ποτάμι. Θα ήταν αστείο να θεωρεί ότι είχε βάλει στο ψηφοδέλτιό του ενεργούμενα άλλου κόμματος Καλό θα ήταν να σκεφτεί τι έχει κάνει και του έφυγαν οι βουλευτές. Και ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαρριανός έλεγαν για μήνες ότι διαφωνούν στο θέμα των Πρεσπών. Με συνδέει μια φιλία και πέραν τούτου ουδέν. Έχω καλή γνώμη και για τους δύο, αλλά δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα η σύνθεση των ψηφοδελτίων. Ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να απαντήσει στο άρθρο του Γ. Πρετεντέρη, να πει δηλαδή πώς είναι δυνατόν πέρυσι τον Μάρτιο να λέει ο Ζάεφ στους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην Ελλάδα με τις ψήφους του Ποταμιού. Πρέπει να απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης που είχε πάει στον κ. Τσίπρα τον περασμένο Μάρτιο για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αν τότε τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να απαντήσει αν οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του Ποταμιού που ακολούθησαν ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για να κρύψει τη συνδιαλλαγή με τον κ. Τσίπρα”.

Σε σχέση με την κόντρα Αυγενάκη-Δένδια είπε: “Η ΝΔ δεν έχει τάσεις. Έχουμε αρχηγό που εξελέγη με ανοιχτή διαδικασία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης εκφράζει το όλον του κόμματος. Από τη στιγμή που ο κ. Δένδιας έκανε ανασκευαστική δήλωση το θέμα με τον κ. Αυγενάκη θεωρείται λήξαν. Η πτώση των ποσοστών της ΝΔ το 2012 ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου όχι της μετατόπισης προς τα δεξιά. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο Α. Σαμαράς πήρε 28,5%, ένα ποσοστό που αν το πάρει τώρα ο Τσίπρας θα θεωρείται μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς παρέδωσε μια συντεταγμένη παράταξη στον Μεϊμαράκη και δεν είχε η ΝΔ τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει εκτινάξει την παράταξη σε μια μεγάλη περήφανη νίκη. Η ΝΔ πρέπει να εκφράσει όλες τις δυνάμεις της Ελλάδας που θέλουν την αλλαγή. Ο κ. Καμμένος είναι απειλή για τον εαυτό του, ούτε καν για τον κ. Τσίπρα. Όταν μιλάει για εκλογές τον Μάρτιο δίνει την εντύπωση ότι από κάπου κρατάει τον Τσίπρα. Είναι συνταρακτικό το βίντεο που δείχνει τον Τσίπρα να λέει σε ξένους ηγέτες ότι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες είναι ακροδεξιοί. Είναι εθνική ντροπή”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα