Γεωργιάδης: Το μέτρο των 25 ευρώ ήταν σωστό-Πάρα πολύ δίκαιη η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

Γεωργιάδης: Το μέτρο των 25 ευρώ ήταν σωστό-Πάρα πολύ δίκαιη η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα
Eurokinissi

Δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας την αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων. Επέμεινε ωστόσο ότι το μέτρο των 25 ευρώ ήταν σωστό

“Δεν το θεωρώ προσωπική μου ήττα γιατί ήταν ένα από τα τρία μέτρα που είχα προτείνει”, υποστήριξε σε τηλεοπτική του παρέμβαση o υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόσυρση του μέτρου του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον Αντέννα, είπε πως παρά την απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του μέτρου για το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, το μέτρο είναι σωστό και θα έπρεπε να υπάρχει.

Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο και ελήφθη η απόφαση για απόσυρση του μέτρου.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε “παρά πολύ δίκαιο μέτρο” την αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά.

“Είναι παρά πολύ δίκαιο μέτρο η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και τα ποτά για να χρηματοδοτείται το σύστημα της υγείας. Γίνεται και στο εξωτερικό, αυτοί που επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα θα πληρώνουν και περισσότερα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είχα παρά πολλές πει οτι δεν θα επιμείνω στο μέτρο (σ.σ των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία) αν βρεθεί ισοδύναμο… Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αξιοποιήσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Με τα 5 λεπτά πιάνουμε το στόχο των 40 εκατ. ευρώ”, σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα