Γεραπετρίτης: Αναμένεται να αυξηθούν οι προσφυγικές ροές

Γεραπετρίτης: Αναμένεται να αυξηθούν οι προσφυγικές ροές
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Eurokinissi

Καμία μείωση των συντάξεων ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι όσοι δικαιούνται αναδρομικά, θα τα πάρουν. Τι είπε για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

“Θα δοθούν πλήρως τα αναδρομικά που αναγνώρισε το Συμβούλιο της Επικρατίας, από τις 4 Οκτωβρίου που δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις και εντεύθεν” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας το πρωί της Κυριακής.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Open, είπε ότι “όσοι δικαιούνται αναδρομικά και στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου, θα τα πάρουν” αλλά δεν διευκρίνισε τον χρόνο που θα δοθούν.

Για το νεο ασφαλιστικό νόμο είπε ότι θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο και θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ανώτατου διαστηρίου.

“Δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων” ξεκαθάρισε,  αλλά θα υπάρξει μια δικαιότερη κατανομή των συντάξεων, όπως είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας για την τουρκική εισβολή στην Συρία δεν απέκλεισε γενικότερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή, και το ενδεχόμενο μεγαλύτερων προσφυγικών ροών.

Μίλησε για πολύ ρευστή γεωπολιτική κατάσταση κι ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο ξέσπασμα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε οτι η χώρα μας έχει αναπτύξει συγκεκριμένη στρατηγική, στηριζόμενη στην αναβάθμιση της διεθνούς διάστασης του ζητήματος. Σημείωσε ωστόσο οτι το επαρκές θα ήταν να μπορέσει η Ελλάδα να έχει μια αυτοτελή πολιτική για εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική. 

Υποστήριξε οτι δεν υπήρξε καθυστέρηση στο μεταναστευτικό ενώ για την Γιαβούζ στην Κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι η Ελλάδα θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στην Κύπρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα